Zmagovalca sta Maša in Davor!
Akcije
Tipografija

 

Od februarja ste lahko v deveti sezoni naše akcije glasovali za svojega favorita. Največ glasov sta v finalnem delu osvojila Maša Volavšek z Gimnazije Lava ŠCC (449 glasov) in Davor Završek iz Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije ŠCC (358 glasov).

 

 

Epidemija je letos posegla tudi v izvedbo naše akcije. Februarja in marca ste lahko še kot običajno izbirali med številnimi dijakinjami in dijaki, ki so se potegovali za vaše glasove, uvrstitev v finale in osvojitev lepe nagrade. Pri tem so jim lahko pomagali učitelji, ki so jim lahko glede na uspeh v šoli namenili sto točk.

Februarja ste lahko izbirali med 34 kandidati iz štirih srednjih šol v regiji (Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, Šolskega centra Šentjur in Ekonomske šole Celje). Februarja sta največ glasov zbrala Lana Grešak (Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje) in Gašper Gaber (Srednja šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje).

Marca je sodelovalo 40 kandidatov iz petih šol (I. gimnazije v Celju in iz štirih šol Šolskega centra Celje: Gimnazije Lava, Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko in Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije). Marca sta zmagala Maša Volavšek (Gimnazija Lava ŠCC) in Davor Završek (Srednja šola za strojništvo mehatroniko in medije ŠCC).

Aprila smo računali na podobno število mladih, ki bi se pomerili za vaše glasove, a se je zapletlo. Maturantska plesa Srednje zdravstvene šole Celje in Gimnazije Celje – Center sta zaradi epidemije odpadla, šole so bile zaprte in tako se je aprila pomerilo le devet dijakov iz Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ŠCC, ki je ples izvedla že pred epidemijo. Največ glasov sta zbrala dijaka šole Ana Slomšek in Luka Vovk.

Glede na razmere tudi javne prireditve, kjer bi se zmagovalca pomerila za nagradi, letos ne bo. Podelitev nagrad smo načrtovali s Citycentrom Celje, ki vsako leto v središču mesta pripravi prireditev Cityband. Te za zdaj ne bo in zato načrtujemo podelitev nagrad kar v prostorih naše hiše, kjer bosta predstavnika Novatela in Citycentra Celje izročila nagradi, pametni telefon in Desetake v vrednosti 250 evrov. Pametni telefon podjetja Novatel bo prejela tudi Darinka Jurkošek iz Kompol, ki je v akciji glasovala za eno od maturantk.

 

Davor Završek, ki v teh dneh končuje program šolanja za strojnega tehnika in namerava študirati strojništvo v Ljubljani, je doma s Planine pri Sevnici. Za njegovo zmago ima veliko zaslug njegov oče, ki je vsak teden šel tako rekoč od hiše do hiše na Planini in zbiral kupone. Pri zbiranju kuponov so mu pomagali tudi sošolci in učitelji, ki so mu namenili sto točk za njegovo prizadevnost.

 
 

 

Maša Volavšek, maturantka Gimnazije Lava, je doma iz Štor. Tudi njej so učitelji s sto točkami pomagali do zmage, veliko kuponov pa je zbrala njena teta Polona Volavšek, ki se je pri tem posebej potrudila. Jeseni namerava Maša študirati socialno pedagogiko v Kopru, saj je to študij, s katerim meni, da bo lahko pomagala ljudem, kar rada počne že zdaj.

 Foto: Nataša Müller

 

 

Nagradi za zmagovalca akcije: pametni telefon podjetja Novatel in Desetaki Citycentra Celje v vrednosti 250 evrov!

 

Med glasovalci smo izžrebali prejemnico pametnega telefona podjetja Novatel, to je Darinka Jurkošek iz Kompol.

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Kuharske Bukve Kuharske Bukve
Ponedeljek, 20 April 2020 14:40

Preberite več...

Zmagovalca sta Maša in Davor! Zmagovalca sta Maša in Davor!
Četrtek, 04 Junij 2020 11:28
  Od februarja ste lahko v deveti sezoni naše akcije glasovali za svojega favorita. Največ glasov s...

Preberite več...

Na Braču je letos res vse všteto Na Braču je letos res vse všteto
Ponedeljek, 22 Junij 2020 12:58
Radio Celje, Novi tednik in Relax skrbimo za brezskrbne počitnice.

Preberite več...

Gremo na tridnevno kulinarično potovanje v Toskano! Gremo na tridnevno kulinarično potovanje v Toskano!
Ponedeljek, 04 September 2023 10:43
Sonček ter Novi Tednik in Radio Celje že dolgo skupaj snujemo zanimive vsebine za naše popotnike, br...

Preberite več...