Čakamo novoletne malčke. Darila so že pripravljena!
Akcije
Tipografija

Darila za novopečene mamice in malčke, ki se bodo rodili ob prehodu v novo leto, so že pripravljena! Tudi letos je naša medijska hiša Novi tednik in Radio Celje namreč pripravila že 59. akcijo obdarovanja. Zaradi upoštevanja priporočil zdravstvene stroke in intime mamic po porodu smo darila že predali vodstvu Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje. To jih bo po 1.1. 2023 samo predalo mamicam in njihovim malčkom ali malčicam v našem imenu. (SIMONA ŠOLINIČ, Foto: Andraž Purg - GrupA)

Vsako leto se nam v tej najstarejši slovenski akciji novoletnega obdarovanja pridruži tudi Mestna občina Celje, letos je poleg občine in nas darila pripravila tudi Tosama Domžale!

 »Vesel sem, da nas vsako leto obiščete v tej plemeniti akciji in nas razveselite,« pravi predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka celjske bolnišnice Jakob Koren. Do danes se je v Celju rodilo nekaj več kot 1380 otrok, vendar pa število rojstev zadnja leta upada. »Razloga za to ne poznam, sem pa presenečen, da Celje ni več tretje mesto v Sloveniji, česar bi si želel, kajti potem bi bilo več mladih družin in več otrok. Naša bolnišnica ima zmogljivosti za večje število porodov in nudi kvalitetno oskrbo. Zato smo tukaj,« dodaja Koren.

 Da bi bilo število porodov še višje, si želimo tudi mi, pravi prokuristka naše medijske hiše Anica Šrot Aužner: »Ob tem bi se zahvalila vodstvu porodnišnice, da nas vsako leto sprejme in se odzove na našo akcijo. S tem dejanjem želimo pokazati, kako pomembno je rojstvo otroka tudi za ohranjanje našega naroda, že zlasti ob številkah, ki kažejo na upadanje rojstev.«

 Darila za mlade mamice, ki bodo rodile ob prehodu v novo leto je pripravila tudi Mestna občina Celje. »Zelo sem vesel, da sem ob tej priložnosti lahko tukaj v novi vlogi, sploh v tem simboličnem času novega leta. Gre za lepo akcijo Novega tednika in Radia Celje, v njej pa že dolgo sodeluje tudi Mestna občina Celje. Ob tej priložnosti želim osebju porodnišnice in vsem mamicam, ki pričakujejo porod, predvsem zdravja in da bi vse potekalo tako kot mora,« je povedal župan Matija Kovač.

 Spremljajte nas tudi v prvih dneh novega leta, ko bo znano, ali bo na svet v Celju najprej pokukal deček ali se bo prva v Celju rodila deklica. Naj spomnimo, da se je letos v Celju najprej rodil deček.

Na fotografiji: Župan Mestne občine Celje Matija Kovač, predstojnik ginekološko-porodniškega oddelka SBC Jakob Koren, prokuristka naše medijske hiše Anica Šrot Aužner, glavna medicinska sestra oddelka Irena Sojč in urednica Novega tednika Manca Mirnik. 

Najbolj brano

Kuharske Bukve Kuharske Bukve
Ponedeljek, 20 April 2020 14:40

Preberite več...

Zmagovalca sta Maša in Davor! Zmagovalca sta Maša in Davor!
Četrtek, 04 Junij 2020 11:28
  Od februarja ste lahko v deveti sezoni naše akcije glasovali za svojega favorita. Največ glasov s...

Preberite več...

Na Braču je letos res vse všteto Na Braču je letos res vse všteto
Ponedeljek, 22 Junij 2020 12:58
Radio Celje, Novi tednik in Relax skrbimo za brezskrbne počitnice.

Preberite več...

Gremo na tridnevno kulinarično potovanje v Toskano! Gremo na tridnevno kulinarično potovanje v Toskano!
Ponedeljek, 04 September 2023 10:43
Sonček ter Novi Tednik in Radio Celje že dolgo skupaj snujemo zanimive vsebine za naše popotnike, br...

Preberite več...