Za otroke s poplavljenih območij
Akcije
Tipografija

Tudi v naši medijski hiši s stisko spremljamo posledice katastrofalnih poplav v Savinjski dolini. Območja, ki jih novinarji tako radi obiščemo in tam pobrskamo za premnogimi zanimivimi zgodbami, ki jim v časopisu namenimo prostor, danes kažejo popolnoma drugačno podobo. Misel, da vedno lahko naredimo še več za pomoč soljudem, nas je pripeljala tudi do humanitarne akcije Stopimo skupaj za šolarje iz poplavljene Zgornje Savinjske doline. Akciji so se pridružili tudi kolegi iz družbe Radio Tednik Ptuj.

V uredništvu naše medijske hiše smo tako zadnjih deset dni zbirali šolske potrebščine, kot so šolske torbe, peresnice, zvezki, barvice, flomastri, ravnila, šestila in copati, ki jih bomo v teh dneh predali osnovnim šolam s poplavljenega območja v naši regiji. Radijski voditelji so v etru Radia Celje obujali lepe spomine na svoje šolske dni z jasnim sporočilom – da si vsi otroci zaslužijo lepe spomine in ne tegob ob uničenih šolskih torbah in odplaknjenih potrebščinah.

Na humanitarno akcijo ste se sočutno odzvali tako bralci Novega tednika kot poslušalci Radia Celje. Nesebično so na pomoč priskočila tudi nekatera podjetja z donacijami različnih šolskih potrebščin, npr. Mass, Vučko, Darilnica in papirnica Cici škrat, Papirnica Tara junior, Dom Lipa, vrtec Danijelov levček. V teh dneh bomo zbrane šolske potrebščine predali pomoči potrebnim in poskrbeli, da bodo vsako pisalo, peresnica in torba našli lastnika, ki bo z njimi ustvaril lep spomin na šolske dni – in to je tisto, česar se bodo spominjali, ko bodo odrasli. Hvala, ker ste pomagali ustvariti lepe spomine.

V uredništvo je med drugim svoji šolski torbici prinesla družina Aline Perc iz Dobja. Alina je za letošnje šolsko leto dobila novo torbo, svoji pretekli torbi, ki sta zelo lepo ohranjeni, pa je napolnila z zvezki. Podarja jih otrokom, prizadetim v poplavah. Njeno družino so močno nagovorile zgodbe družin, ki so jim narasle vode uničile domove ter med drugim odplavile tudi peresnice, zvezke in druge potrebščine. Zato se je odločila pomagati.

Tretješolec Vid Goršek: »Zelo sem žalosten, ker so nekatere družine ostale brez domov in ker nekateri otroci, ki bi lahko bili moji sošolci, nimajo več zvezkov, šolskih torb, najljubših igrač in knjig. Ker vsako leto obdarim kakšnega otroka, ki mu starši ne morejo kupiti darila za rojstni dan ali božič, sem se zdaj odločil, da bom obdaril otroka s šolskimi potrebščinami. Imam jih preveč. Moja šolska torba je že napolnjena, zato bom vesel, če bom lahko osrečil še koga. Iz svoje žepnine bom kupil kakšno knjigo, da jo bodo otroci lahko brali. Tudi otroci znamo pomagati drugim otrokom.

V podjetju Novi tednik in Radio Celje smo zbrali več kot 120 šolskih torb, 100 parov šolskih copat in več kot 2.000 kosov zvezkov, peresnic, barvic in drugih potrebščin. V podjetju Radio Tednik Ptuj so zbrali 43 torb, 20 peresnic, pisalno mizo in veliko drugih potrebščin.

Foto: Simona Brglez

Sledite nam