Zoran Janković v intervjuju
Družba
Tipografija

Zoran Janković v intervjuju: Če ne bi delal nič, se z mano nihče ne bi ukvarjal.

Dokler bo v formi in mu tudi zdravje dobro služi, ne vidi razloga, da bi odnehal, čeprav bo čez dobra dva meseca star 70 let. Vse je v energiji, v zadovoljstvu, pravi Zoran Janković, ki že šestič kandidira za župana Ljubljane. Pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. V šestnajstih letih županovanja je izpeljal kar 2400 projektov, se rad pohvali. Želi si, da se jih zaključi še pet: trgovski del Stožic, Plečnikov stadion, Emonika, Rog, prenova osrednje tržnice in gradnja parkirne hiše pod njo. Zanimivo, da mu niti opozicija ne očita, da bi bil neučinkovit. A na Jankovića ne letijo več kritike samo z desne, zadnja leta so nekateri zelo glasni tudi na levici.

Janković v intervjuju Ljubljančane povabi, da gredo na volišča. Pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. Želi si, da bi glasovalo vsaj 50 odstotkov volivk in volivcev.

Če bi bil Aleš Hojs kandidat, Ljubljančanov ne bi bilo treba vabiti na volišča, pravi. V tem primeru bi bila po njegovem udeležba do zdaj najvišja. Še enkrat bi se zgodilo, da bi bila SDS v Ljubljani potolčena. Ne poražena, potolčena!

Na kritike, da vsi politiki kradejo, odgovarja: Tisto pola sebi, pola šarcu ... je veljalo za Tita. Ko je Jugoslavija razpadla, je bil napis Tito, ti si krao, al' si i nama dao.

Zakaj premier Robert Golob po njegovem ni novi obraz v državni politiki in kako je med pandemijo sodeloval z Janezom Janšo.

Janković napoveduje, da bodo zaradi stanovanjskih gradenj na kar enajstih lokacijah cene v prestolnici upadle na 2500 evrov brez davka po kvadratnem metru. Na trgu se bo to zgodilo v dveh letih. Ponudba bo tako velika, da bo presegla povpraševanje.

Šrotu in Bavčarju, ki sta ga izigrala v Mercatorju, želi čim bolj mirno življenje, z nacionalnega vidika pa mu je pa žal, saj ne bi šlo toliko naših podjetij v tuje roke ali v stečaj. Mercator pa je šel, kamor je šel.

Jankoviću smo zastavili tudi vprašanje ali ju je obiskal v zaporu na Dobu.

INTERVJU V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Najbolj brano

Po družinsko srečo na drug konec sveta Po družinsko srečo na drug konec sveta
Nedelja, 11 December 2022 05:05
 »Nisem prišla iz maminega trebuha, ampak iz Afrike. Vesela sem, da sta me starša posvojila, saj ju ...

Preberite več...

S polno dvorano do odplačila posojila S polno dvorano do odplačila posojila
Četrtek, 02 Februar 2023 10:10
 Doroteja Kozmus iz Gorjan v občini Kozje je po tragični nesreči partnerja čez noč ostala sama z dve...

Preberite več...

Za ureditev Natašinega in Nininega doma Za ureditev Natašinega in Nininega doma
Torek, 29 November 2022 11:19
Pred približno petindvajsetimi leti sta Nataša Dolenc in Franci Gominšek na hribu v Kasazah začela g...

Preberite več...

Oskrbnica Mozirske koče razočarana odšla Oskrbnica Mozirske koče razočarana odšla
Nedelja, 19 November 2023 06:02
Letošnjo jesen je završalo po družbenih omrežjih. Oglasili so se v prvi vrsti planinci, ki so se po ...

Preberite več...

Sledite nam