Začenja se obnova hodnika za pešce v Zidanem Mostu
Družba
Tipografija

V Zidanem Mostu se začenja obnova hodnika za pešce na mostu čez Savinjo. Potem ko sta del mostu, ki ga čaka obnova, in parkirišče pred njim že vsaj en mesec ograjena, naj bi se v tem tednu po navedbah Direkcije RS za infrastrukturo vendarle začela dela.

Prenova hodnika za pešce na mostu vključuje rušitev sedanjega hodnika ter izvedbo novega. Ob ureditvi pohodne površine je predvidena tudi postavitev cestne razsvetljave. Dela v vrednosti 300 tisoč evrov bo izvajalo podjetje Rafael iz Sevnice. Rok dokončanja del je konec septembra letos. Direkcija za infrastrukturo je zaradi obnove hodnika za pešce izdala dovoljenje o delni zapori državne ceste Zidani Most-Radeče za čas od 28. maja do 28. avgusta letos. V tem času bo urejen izmenično enosmeren promet, in sicer s semaforji.

Most sicer že zdaj omogoča le enosmeren promet. Kljub temu ga dnevno prevozi več kot 5.500 vozil. In četudi je tovorni tranzitni promet med Celjem in Krškim prepovedan, se vozniki tovornih vozil tem predpisom spretno izogibajo. Krajani Zidanega Mosta zaradi nevzdržnih razmer napovedujejo protestno zaporo državne ceste, ki naj bi jo izvedli v tem mesecu. 

BA

 Več preberite v Novem tedniku, ki bo izšel 6. junija 2024.

 
 

Sledite nam