NA BOČU NAS ČAKA PRAVA ŠTAJERSKA ČAGA!
Družba
Tipografija

Po nepozabnem vstopu v novo, že 15. sezono največjega slovenskega pohodniškega gibanja Laško Gremo v hribe na sončnih Jančah, najvišji ljubljanski točki, se pred drugim vzponom hribovska karavana seli na Štajersko. In če se po jutru dan pozna ter po premieri sezona, nas letos v hribih čaka polno dih jemajočih razgledov, čudovitih doživetij, nepozabnih zabav, nasmejanih obrazov, nalezljive energije … in kopica presenečenj!

Sobotna destinacija ljubiteljev narave in dobre zabave bo Bočka ravan, kjer med Poljčanami z ene in Rogaško Slatino z druge strani na 658 metrih nadmorske višine leži priljubljena pohodniška točka - Planinski dom na Boču. Njegov gostoljubni oskrbnik Oliver zagotavlja, da so z ekipo dobro pripravljeni na obisk številnih veselih pohodnikov z vseh koncev Slovenije.

Gremo_v_Hribe Boc_02

Pravljična lokacija v objemu vrha Boča in Dreveniške gore bo v soboto še posebej vesela. Planinski dom na Boču

Pester spremljevalni program povezujeta Dean On The Mike iz Aktualove Galame in Nina Cestnik Pavlič iz Petkove pumpe, poleg animacijskih iger pa ta letos vključuje tudi svečano otvoritev dogodka z izvedbo državne himne in priklon slovenskim velikanom. Na Boču bo tako z nami alpinistična in planinska legenda Viki Grošelj.

Zdravljica, slovenska državna himna v čutni izvedbi Aktualove Tamare Goričanec:

 

Gremo_v_Hribe Boc_03

Na Boču bo z nami legendarni alpinist Viki Grošelj – Slovenec, ki je preplezal največ osemtisočakov. arhiv Vikija Grošlja 

Gremo v hribe pa ima letos še izrazitejšo okoljevarstveno noto s projektom Laško Bivak za bele vrhove, v okviru katerega bo Pivovarna Laško s podporo PZS in skupaj s partnerji SloPak, Talum, Impol in KOV iz aluminija zbranih pločevink prihodnje leto postavila tri bivake v slovenskih gorah.

Gremo_v_Hribe Boc_04

Projekt Laško Bivak za bele vrhove. Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. Sviglo production

Kmalu po odprtju dogodka ob 9.30 nas bodo v ples zvabili člani ansambla Petan, v nadaljevanju pa temperature dvigovali še očarljiva Natalija Verboten z uspešnicami, kot so Zate na Triglav in Dva policaja ter največja štajerska žurerja – duet SKaTER s svojimi tremi dobrimi možmi (Gasilec Samo, Reševalec in Policaj).

Gremo_v_Hribe Boc_04

Očarljiva Natalija Verboten…Sviglo Production

 Gremo_v_Hribe Boc_06

… in prva štajerska žurerja SKaTER se vračajo v hribe! Sviglo Production

Družili se bomo še z ambasadorko gibanja Leo Mederal Gams ter Klemnom Bunderlo, Ajdo Mlakar, Rudijem Siegerjem in drugimi zabavnimi voditelji Aktuala in Veseljaka, ki se jim bodo tokrat pridružili še radijski kolegi iz priljubljenega regionalnega popoldanskega programa V ritmu pozitive. Kot člani Zlatorogove športne družine pa na Boč prihajajo predstavniki NK Maribor.

Gremo_v_Hribe Boc_07

Sodelavci z Aktuala in Veseljaka se veselijo pohoda na Boč. Sviglo Production

Za osvojitev laskavega naslova ambasador gibanja Laško Gremo v hribe je treba zbrati vsaj pet žigov z letošnjih dogodkov, zato je za vse, ki so uvodni dogodek zamudili, obvezna prisotnost tako na Boču kot na vseh preostalih lokacijah do finala v Planici.

Poleg legendarnega Laškega bo v duhu njegove iniciative povezovanja kultnih domačih znamk Elan pohodnikom vnovič omogočil testiranje naprednih, električnih koles linije Mantis, svojo kolekcijo kakovostnih pohodniških čevljev, na čelu z unikatnim usnjenim retro gojzarjem, izdelanim posebej za akcijo Laško Gremo v hribe, pa bo razgrnila žirovska Alpina.

Več kot dovolj razlogov, da to soboto zavežemo gojzarje in jo mahnemo proti Boču. Začnemo ob 9.30!

Gremo_v_Hribe Boc_08

Se vidimo v soboto! Radio Aktual

Gremo_v_Hribe Boc_09

 Če se po premieri pozna sezona, nas tudi na Boču čaka nepozabna zabava. Sviglo Production


Več utrinkov z uvodnega dogodka Laško Gremo v hribe pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

 

 
 

Sledite nam