Rimske Toplice praznujejo
Družba
Tipografija

Pestro dogajanje bo ta konec tedna zaznamovalo Rimske Toplice. Tamkajšnja krajevna skupnost namreč v tem mesecu obeležuje svoj praznik. Osrednje dogajanje bo danes in jutri, ko pripravljajo tradicionalni festival glasbe, kulinarike, športa in kulture Rimske so fejst ter slavnostno sejo krajevne skupnosti. Ob tem bodo poskrbeli še za vrsto pridobitev.

Novost v Rimskih Toplicah je Domači kotiček, kot so poimenovali ponudbo domačih dobrot, pridelkov in izdelkov lokalnih ponudnikov. Domači kotiček bo odslej vsak petek med 16. in 19. uro na voljo na parkirišču pred gasilskim domom. Ob vstopu v praznični mesec je gospodinjstva v nabiralnikih pričakalo tudi glasilo KS Rimske Toplice. Krajani v njem najdejo aktualne informacije o dogajanju v kraju in društvih. Jutri bodo namenu predali tudi obnovljeni igrišči za odbojko na mivki.

Dan smrti pesnika Antona Aškerca v Rimskih Toplicah tradicionalno obeležijo s pohodom po Aškerčevi poti. Jutrišnji pohod bo že 28.. Pot bo pohodnike vodila skozi kraje, ki so najtesneje povezani s pesnikovim otroštvom in odraščanjem. Iz Zidanega Mosta se bodo v jutranjih urah podali skozi naselja in zaselke Širje, Bresno, Straže, Lukovica, Senožete do Rimskih Toplic. Za pohodnike bo jutri organiziran tudi brezplačen vlak, ki bo z železniške postaje Rimske Toplice v Zidani Most odpeljal ob 7.30 uri. Zaključek pohoda bo ob 11-ih na Aškerčevi domačiji na Senožetih, kjer pripravljajo kulturni program, v okviru dneva odprtih vrat pa bo na ogled tudi spominska hiša Antona Aškerca, ki je urejena v etnološki muzej. Slavnostni govornik na prireditvi bo ravnatelj I. gimnazije v Celju dr. Anton Šepetavc.

BA 
 

Sledite nam