Glori, Gloria, aleluja!
Šport
Tipografija

Čeprav je Gloria Kotnik v Kristusovih letih, pa bo morda svoje življenje od številke nič začela šteti od leta 2020 ali 2021. Najprej je zanosila, sina Maja je rodila lani v mesecu januarju. Dobro leto kasneje, 8. februarja se ji je v Pekingu »prikazala Marija«. Prvič je na velikem članskem tekmovanju stopila na stopničke. Z olimpijskih iger se je vrnila z bronasto medaljo.

Kakšen polet je dobila! Čustveni naboj je bil tako močan, da novopečena Celjanka Gloria po treh tekmah vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zbrala je 182 točk. Sledijo ji Švicarka Julie Zogg (144), Poljakinja Aleksandra Krol (138), Avstrijka Sabine Schoeffmann (129) in Nemka Ramona Theresia Hofmeister (128), ki jo je Gloria ugnala v sobotnem finalu veleslaloma v Cortini d'Ampezzo.

Prva tekma sezone svetovnega pokala je bila v Winterbergu, kjer je Gloria osvojila osmo mesto v slalomu. Opogumljena se je odpravila v Dolomite in pred tednom dni v Carezzi prijetno presenetila v veleslalomu. Uvrstila se je v polfinale, potem pa v že kar njenem značilnem slogu izgubila naslednja dvoboja. Že četrtič je osvojila četrto mesto. To je ni zaustavilo. Bila je pripravljena na šalo. Rekla je, da zna biti še zelo veselo, če bo na naslednji tekmi znova izboljšala uvrstitev za štiri mesta. In prav to se je zgodilo! V soboto je v osmini finala je za pet stotink ugnala varovanko svojega očeta Petra, Avstrijko Danielo Ulbing, v četrtfinalu je bila boljša od Poljakinje Aleksandre Krol. Že po polfinalni zmagi nad Kanadčanko Megan Farrell je bila Gloria presrečna, saj si je prvič zagotovila vstop na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu. Potem je dodala le še piko na i. »Zmaga, to je najlepši zaključek decembrske serije. Gloria je bila tudi tokrat odlična. Žal sta se Timu Mastnaku in Roku Marguču pripetili napaki v kvalifikacijah. Ampak vemo in vidimo, da sta hitra, tako da se vsi skupaj že veselimo novih izzivov, novih tekem,« je povedal vodja paralelnih disciplin Jure Hafner, ki se nadeja, da bodo z ekipo kmalu lahko trenirali tudi na domači Rogli.

»Tako dolgo sem čakala, zdaj se je vse sestavilo, res je super. Zelo sem vesela. Ne le, da mi je uspelo končno priti na stopničke v svetovnem pokalu, ampak celo zmagala sem. Cortina je moje najljubše prizorišče. Zelo sem motivirana za nadaljevanje sezone in se veselim naslednjih tekem,« je Gloria Kotnik govorila na prizorišču. Mi smo jo v ponedeljek ujeli v Celju. Zanimivo je bilo spremljati njeno vožnjo v zgornjem delu proge, ko je krilila z rokami in spretno …

Foto: Miha Matavž

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

"Podjetja ne bi prodala, ker čutim poslovno strast otrok" "Podjetja ne bi prodala, ker čutim poslovno strast...
Torek, 18 April 2023 14:43
Celjanka Nataša Berginc je prestopila na manj prijazno stran petdesetih let, energije, idej in poslo...

Preberite več...

Umrl je Dušan Polimac (1953 - 2023) Umrl je Dušan Polimac (1953 - 2023)
Sreda, 12 April 2023 13:44
V 70. letu starosti je umrl Dušan Polimac, zdravnik, ki je pomagal številnim športnikom, klubom in s...

Preberite več...

 
 

Sledite nam