Slovenski talibani
Družba
Tipografija

Slovenski talibani: krščanski skrajneži ponižujejo slovenske ženske, ki naj bodo podrejene moškemu in doma skrbijo za otroke.

Alen Koman z Jezerskega se na spletnih platformah predstavlja kot ščit prave katoliške vere na Slovenskem (Scutum Fidei). Med drugim se mu zdi profesionalni ženski šport perverzija, saj mlade ženske odvrača od njihovega poslanstva: biti žene in matere. Preiskali smo, ali gre zgolj za stališča radikalnega posameznika, ali pa je pri nas večja skupnost podobno razmišljujočih fundamentalističnih katolikov.

Zakaj je Koman napadel nadškofa Stanislava Zoreta, ker je ta čestital smučarskima skakalkama Urši Bogataj in Niki Križnar za olimpijski medalji.

Kaj je o ženskah dejal Aleš Ernecl, znan tudi po izjavah, da vodi fašistični medij in da je Hitlerjev rasizem zgolj mit.

Kako globok je v katoliški cerkvi na Slovenskem razkol med modernisti in tradicionalisti.

Zakaj bi duhovnik Andrej Vončina, ki vodi župniji Podgrad in Hrušica, v šolah uvedel določene predmete izključno za dekleta.

Zakaj je profesor filozofije dr. Ivo Kerže mnenja, da vsaka zaposlitev izven domačega okvira ženske odvrača od materinstva.

Zakaj se je Keržetova žena Tadeja po dolgem »tavanju v hlačah« odločila, da bo nosila dolga krila.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24