Nasedli gradbeni projekt na Vranskem dobiva novo vsebino
Družba
Tipografija

Klavrne zgodbe Sončnih vrtov, enega od nasedlih gradbenih projektov v času gospodarske krize pred poldrugim desetletjem, je očitno konec. Opuščeno gradbišče v zaselku Brode je letošnje poletje obudil investitor Nepremičnine Vransko, katerega družbenik so investicije Švas.

»Veseli me, da smo končno dočakali sanacijo tega degradiranega območja. Verjamem, da bo investitor najavljena in začeta dela tudi končal,« je povedal župan Franc Sušnik, ki je predstavnikom podjetja CSE projekt, ki je projektiralo prenovo in dokončanje stanovanjske soseske Dvori Vransko, predstavil vso razpoložljivo prostorsko dokumentacijo.

Dokončana čez približno leto

Investitor bo v prvi fazi dokončal tri manjše stavbe s 33 stanovanji ob mirni ulici v nizu prihodnjih večstanovanjskih stavb, ki bodo povezane s parkovnimi površinami, na katerih ne bo prometa. Povezovala jih bo skupna kletna etaža, v kateri je predvidenih 55 parkirnih mest. Med stanovanji bodo prevladovala tri- in štirisobna različnih velikosti ter eno enosobno in eno petsobno na posamezno enoto. Zgrajena in pripravljena na vselitev naj bi bila ob koncu prihodnjega leta. Nad njihovo prodajo bdi nepremičninska agencija Century 21 Slovenija, katere direktor je Vojko Besednjak, ki je obenem po javno dostopnih podatkih tudi direktor Nepremičnin Vransko.

Status opuščenega gradbišča

Vse se je začelo, ko je družba Gradis skupina G leta 2008 želela v naselju Brode zgraditi stanovanjsko sosesko. Kmalu po začetku gradnje so se začele finančne in geološke težave. Slednje so se po mnenju Sušnika pojavile zaradi nenadzorovanega izkopa in slabo izvedenih geoloških raziskav. Delavci so se z gradbišča umaknili spomladi 2009, gradbišče je od takrat samevalo in zaradi svoje neurejene podobe kazilo podobo kraja. »To je bila ena od več podobnih ›gradbenih jam‹, ki so v Sloveniji v času krize doživljale podobno usodo. Občini in krajanom ni preostalo drugega, kot da smo nemočno gledali, kaj se dogaja,« je že pred časom povedal Sušnik, ki si je letos poleti le lahko oddahnil. Kot kaže, so zdaj že nekdanji Sončni vrtovi le dobili resnega investitorja, ki se je prenove in gradnje tudi že lotil.

Najbolj brano

Po družinsko srečo na drug konec sveta Po družinsko srečo na drug konec sveta
Nedelja, 11 December 2022 05:05
 »Nisem prišla iz maminega trebuha, ampak iz Afrike. Vesela sem, da sta me starša posvojila, saj ju ...

Preberite več...

S polno dvorano do odplačila posojila S polno dvorano do odplačila posojila
Četrtek, 02 Februar 2023 10:10
 Doroteja Kozmus iz Gorjan v občini Kozje je po tragični nesreči partnerja čez noč ostala sama z dve...

Preberite več...

Za ureditev Natašinega in Nininega doma Za ureditev Natašinega in Nininega doma
Torek, 29 November 2022 11:19
Pred približno petindvajsetimi leti sta Nataša Dolenc in Franci Gominšek na hribu v Kasazah začela g...

Preberite več...

Medved se je posladkal na Celjski koči Medved se je posladkal na Celjski koči
Sreda, 07 Junij 2023 13:51
Ponoči je medved razdejal čebelnjak na Celjski koči. Ali gre za istega kosmatinca, ki so ga minule d...

Preberite več...

Sledite nam