Na Mos s kolesom
Družba
Tipografija

Na letošnjem Mosu se predstavlja tudi turistična destinacija Dežela Celjska. Vanjo so povezane občine Celje, Dobrna, Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Štore in Vransko. Ponudba teh občin za jesen in zimo ter za prihodnje leto je predstavljena v hali C.

 

Celje se predstavlja s ponudbo posamičnih, družinskih in skupinskih doživetij v mestu, izpostavlja zelene aktivnosti, novo pohodniško karto in kolesarske poti. Poleg Turističnoinformacijskega centra Celje se bodo s svojo ponudbo pridružili Hotel Celjska koča, MCC hostel, Muzej novejše zgodovine Celje, SLG Celje, Tehnopark Celje, zasebni ponudniki namestitev in ponudniki lokalnih izdelkov.

Razvojni agenciji Kozjansko in Sotla bosta poskrbeli za predstavitev turistične in gastronomske ponudbe. Med drugim bo mogoče spoznati ponudbo kmetije Ludus Naturae, eko zeliščne kmetije Kalan ter Vile Don Leone. Z območja Vranskega se bo z ovčerejo in sirarstvom predstavila kmetija Novak.

Na Mosu se predstavlja tudi Mestna občina Celje, ki je razstavni prostor pripravila na Celebusu v atriju sejmišča, kjer bodo obiskovalci lahko spoznali Centralko.

Tisti, ki bodo na sejem prišli s kolesom, bodo za vstopnico odšteli manj, saj Celjski sejem v sodelovanju z Mestno občino Celje tudi letos na največji sejemski dogodek vabi z akcijo S kolesom na Mos.

Foto: arhiv NT/SHERPA