Veselijo se prihoda kolesarske elite
Družba
Tipografija

Občina Rogaška Slatina bo 13. junija gostila cilj druge etape 30. dirke Po Sloveniji. Občinstvo bo lahko prihod vrhunskih kolesarjev okoli 15. ure spremljalo na Celjski cesti, nasproti železniške postaje.

 

Občina pri omenjeni dirki sodeluje že desetič, od tega je gostila štiri starte, v zadnjem času gosti cilj ene od etap, kar je po besedah župana mag. Branka Kidriča še večji organizacijski zalogaj. »V našem primeru ni treba varovati le prihoda kolesarjev v cilj, ampak poskrbimo še za varovanje na 12-kilometrskem odseku, saj kolesarji naredijo dodaten krog po občini. Pri tem sodeluje več kot sto prostovoljcev, med drugim članov prostovoljnih gasilskih društev, članov Združenja šoferjev in avtomehanikov ter drugih sodelujočih.«

Kidrič je dejal, da priprave na ta elitni kolesarski dogodek trajajo že od začetka letošnjega leta. Sodelovanje ima po njegovih besedah dober vpliv za širjenje prepoznavnosti o Rogaški Slatini. »Prenos dirke si je lani ogledalo več kot deset milijonov gledalcev iz več kot sto držav. Nekaj podobnega pričakujemo tudi letos.« Dirka je pomembna tudi za promocijo gospodarstvenikov iz Rogaške Slatine. Slednji so ponovno pristopili kot sponzorji, pogodbe o sodelovanju so minuli torek podpisali v Aninem dvoru.

Foto: arhiv občine Rogaška Slatina

 

Preberite več v Novem tedniku

 
 

Sledite nam