Upravne enote: stavka bo tokrat trajala dlje
Družba
Tipografija

»Zaradi dlje časa trajajočega nevzdržnega stanja v upravnih enotah, ko zaradi prevelikega obsega vlog in mizernih plač – več kot 20 odstotkov zaposlenih v upravnih enotah ima plačo krepko pod minimalno plačo – dela žal več ne moremo opravljati tako kakovostno, kot si stranke zaslužijo. Ob ignoranci aktualne vlade smo zato prisiljeni dodatno zaostriti dialog,« pravi predsednica Sindikata Upravne enote Celje Suzana Nikolić. Ta teden ponovno stavkajo tudi v Celju, tokrat pa o stavka trajala dlje. (SIMONA ŠOLINIČ)

Zaposleni opozarjajo tudi na pomanjkanje uslužbencev, saj nekateri odhajajo, novih kandidatov, ki bi jih nadomestili, pa preprosto ni. Poleg že večkrat izpostavljenih stavkovnih zahtev, med katerimi so višje plače, izenačitev z nazivi na ministrstvih in zaposlitev dodatnih kadrov, zahtevajo tudi konstruktiven dialog z vlado in s pristojnim ministrstvom ter vključitev zaposlenih v reševanje problematike upravnih enot.

»Zaposleni v Upravni enoti Celje smo se odločili stavko zaostriti tako, da bomo dabes začeli enotedensko stavko. V tem času bomo opravljali le nujne naloge v skladu z Zakonom o stavki in v skladu s sklepom, ki ga je izdalo Ministrstvo RS za javno upravo,« dodaja Nikolićeva. Ob tem poudarja, da stavka ni naperjena proti strankam: »Strankam namreč nikakor ne želimo povzročati škode oziroma nezadovoljstva." 

Iz vseh upravnih enot po Sloveniji je mogoče slišati očitke, ki letijo na ministrstvo za javno upravo zaradi neprimernega odnosa do stavkajočih, češ, da je ministrstvo na dneve stavke zanimalo le, koliko uslužbencev stavka, koliko strank, ki so urejale nujne zadeve, so sprejeli in koliko so jih odklonili.

 

 
 

Sledite nam