S preprosto pomočjo do srčnih zgodb
Družba
Tipografija

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je včeraj v celjskem Narodnem domu praznovalo 10-letnico delovanja. Ob jubileju so se zahvalili svojim donatorjem in podpornikom, ki jih spremljajo in podpirajo že od samega začetka.  V društvu tudi v prihodnje želijo pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo.

Po desetih letih delovanja osrednji cilj Humanitarnega društva Enostavno pomagam, ki ga je v Celju ustanovil Milan Ninić, ostaja isti – še naprej preprosto pomagati. S projekti in z akcijami pomagajo socialno šibkejšim družinam in posameznikom, ki potrebujejo dodatne specialistične in terapevtske obravnave. Tri leta so izvajali preventivni projekt za zmanjševanje in preprečevanje nasilja nad otroki in mladostniki v Celju. Zadnjih osem let s podjetjem Mik Celje organizirajo brezplačno letovanje za otroke iz socialno šibkejših družin. Med njihovimi najbolj znanimi projekti je tudi tradicionalna Božičkova tovarna daril.

Ob 10. obletnici so se v društvu zahvalili svojim donatorjem in jim podelili tudi plakete. »Gre za zahvalo za nesebičen prispevek, zaupanje, srčnost in vztrajnost. Da so nas naučili, da sta skupno delo in solidarnost ključnega pomena pri gradnji boljše skupnosti in prihodnosti,« je povedal Ninić.

Foto: Andraž Purg

Več o delovanju humanitarnega društva preberite v prihajajoči številki Novega tednika, ki bo izšla 16. 5. 2024.

 
 

Sledite nam