Generali zavarovalnica d. d. v jubilejnem letu
Gospodarstvo
Tipografija

Ob 25-letnici zavezani h gradnji vseživljenjskega partnerstva s strankami, trajnostnemu poslovanju in bolj varne prihodnosti. 

  • Jubilejno leto je zaznamovano z vzponom Generalija na 2. mesto[1] po tržnem deležu na slovenskem zavarovalnem trgu. 
  • Nov triletni strateški načrt zaznamuje močna zaveza trajnostnemu poslovanju in grajenju vseživljenjskega partnerstva s strankami.
  • Preventivna dejavnost za večjo varnost v cestnem prometu je za zavarovalnico pomembno področje delovanja. Za zagotavljanje večje varnosti najranljivejših v prometu bodo skupaj z izbranimi občinami in Zavodom Varna pot postavili 7 novih, tridimenzionalnih prehodov za pešce, 3D zebre, ki se bodo pridružile lanskim štirim.   

Zavarovalnica Generali v letu 2022 obeležuje 25 let delovanja v Sloveniji. Svojo prvo zavarovalno polico je sklenila 1. januarja 1997, deset let kasneje, leta 2006, pa je že postala največja mednarodna zavarovalnica v Sloveniji.

Po 25 letih delovanja na slovenskem zavarovalnem trgu se je po tržnem deležu povzpela na drugo mesto. Rast tržnega deleža izkazuje Generalijevo usmeritev, da postavlja stranke ves čas v središče svojega delovanja, z željo po gradnji dolgoročnih odnosov in vseživljenjskega partnerstva. Visoko zadovoljstvo strank je eden izmed ključnih ciljev Generalija vse od vstopa na slovenski trg. Za njegovo doseganje ponujajo svojim strankam inovativne produkte in celovito ponudbo zavarovanj ter sodobnih asistenčnih storitev po meri posameznika. Strankam so na voljo na 330 prodajnih mest po vsej Sloveniji.

V novem strateškem načrtu »Vseživljenjski partner24: Spodbujanje rasti« se je Generali zavezal k še bolj trajnostnemu delovanju. K temu stremi tudi na področju preventive v cestnem prometu. V sodelovanju z Zavodom Varna pot in z izbranimi slovenskimi občinami bo tako letos na območjih umirjenega prometa v uporabo predal 7 novih tridimenzionalnih prehodov za pešce, 3D zeber, za večjo varnost najranljivejših v prometu.

Vanja Hrovat, predsednica uprave Generali zavarovalnice d. d.: »Ponosna sem, da smo v teh 25 letih uspeli doseči pozicijo, ko za stranko nismo samo zavarovalnica, temveč njen vseživljenjski partner, ki ji stoji ob strani v vsaki situaciji. Na tem bomo gradili tudi v prihodnje. Kljub zahtevnim okoliščinam, ki smo jim priča v zadnjih dveh letih, smo tudi z inovativnimi pristopi in rešitvami na daljavo dosegli pozitiven razvoj na vseh področjih in ostali tesno v stiku z zavarovanci. Imamo dobre temelje, da naše poslanstvo vseživljenjskega partnerja v prihodnje še poglobimo in hkrati delujemo vedno bolj trajnostno, kot smo se zavezali v našem novem strateškem načrtu. Dolgoročno želimo prispevati k bolj varni in trajnostni prihodnosti, obenem pa s svojim delovanjem spreminjati družbo na bolje.«

Generali zavarovalnica d. d. je del Skupine Generali, največje evropske zavarovalniške skupine s 190-letno tradicijo, ki globalno deluje v 50 državah sveta. V Sloveniji se je na trgu že od leta 1997 razlikovala po svojih inovativnih pristopih, predvsem pa po osebnem odnosu in poenostavljenih postopkih poslovanja. Pomemben mejnik pa je predstavljala tudi uspešna združitev z zavarovalnico Adriatic Slovenica januarja 2020. Ob naštetem in uspešnih korakih po jasno začrtani poti digitalne transformacije se je zavarovalnica kljub spremenljivemu gospodarskemu okolju zadnjih dveh let ob koncu leta 2021 povzpela na drugo mesto po tržnem deležu na slovenskem zavarovalnem trgu.

V jubilejno leto z novim triletnim strateškim programom

Začetek Generalijevega jubilejnega leta 2022 je zaznamovalo tudi sprejetje nove strategije »Vseživljenjski partner24: Spodbujanje rasti«, ki ga poganja skrb za trajnostno poslovanje – tako pri razvoju novih produktov in storitev, ki jih stranke pričakujejo in potrebujejo, kot tudi v odnosu do zaposlenih in širšega okolja, ki ga zavarovalnica podpira skozi dolgoročne partnerske projekte s podporo športu, kulturi, zdravemu načinu življenja in preventivi v prometu.

Ob 25-letnici z novimi, inovativnimi 3D zebrami v sedmih slovenskih mestih

Vse od začetka delovanja v Sloveniji v Generaliju stremijo k oblikovanju kakovostnih in dolgoročnih partnerstev, skozi katera skrbijo tudi za preventivne vsebine v lokalnem okolju. Posebno  pozornost namenjajo varnosti v cestnem prometu. Z opozarjanjem na problematiko prometne varnosti ter z ozaveščanjem želijo prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa. Lani so skupaj z Zavodom Varna pot in občinami Velenje, Ptuj in Ljubljana postavili 4 inovativne tridimenzionalne prehode za pešce, 3D zebre, ki pritegnejo pozornost in voznike na območjih umirjenega prometa spodbudijo, da upočasnijo. Uspešno umeščanje postavitev 3D zeber letos, ob 25-letnici, nadaljujejo še v večjem obsegu. V aprilu in maju bodo z Zavodom Varna pot in sedmimi slovenskimi občinami postavili 3D-zebre v območjih umirjenega prometa v 7-ih mestih. Za varnost pešcev, otrok, kolesarjev, voznikov skirojev in starejših bodo 3D zebre poskrbele v občinah Piran, Kranj, Kobarid, Novo mesto, Črnomelj, Maribor in Murska Sobota. K izboru mikrolokacije 3D zebre v posamezni občini so lahko z glasovanjem prispevali tudi občani in širša javnost, saj bo 3D zebra zarisana na lokaciji, ki je v posamezni občini prejela največ glasov. 

Več o dosežkih v uspešnih 25-ih letih poslovanja lahko preberete v posebni publikaciji na povezavi.

Najbolj brano

Čas se izteka Čas se izteka
Ponedeljek, 18 September 2023 05:00
Če razmišljate o postavitvi sončne elektrarne, je zdaj skrajni čas, da ukrepate in prehitite ...

Preberite več...

Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023 Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real...
Četrtek, 27 Julij 2023 12:55
Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023, ki je potekal v Sarajevu od 18. ...

Preberite več...

Brez sprememb na čelu komunale Brez sprememb na čelu komunale
Četrtek, 25 Maj 2023 09:28
Komunalo Laško bo tudi prihodnja štiri leta vodil Tomaž Novak. Laški občinski svetniki so njegovo im...

Preberite več...

Začel se je natečaj SME EnterPRIZE zavarovalnice Generali Začel se je natečaj SME EnterPRIZE zavarovalnice Generali...
Ponedeljek, 17 April 2023 17:56
Generali zavarovalnica d. d. prvič organizira nagradni natečaj SME EnterPRIZE, ki je namenjen spodbu...

Preberite več...