Nova trgovina, nove zaposlitve
Gospodarstvo
Tipografija

Celjske mesnine so v prostorih kmetijske zadruge v Petrovčah odprle svojo prvo trgovino za kmete in vrtičkarje. »Upam, da ne bo edina,« pravi direktor Izidor Krivec. Če bo trgovina dobro poslovala, pojasnjuje, bo podjetje takšne kmetijsko-vrtne centre odprlo še v nekaterih drugih krajih v regiji.

Kmetijska zadruga Petrovče, ki ima zadnja leta velike finančne težave, je že pred časom zaprla svojo trgovino in za prostore v Petrovčah iskala najemnika. Po neuspešnem poskusu s Kmetijsko zadrugo Celje jih je zdaj oddala v najem Celjskim mesninam, ki so trgovino na novo opremile in v njej zaposlile pet ljudi.

Kot pojasnjuje Izidor Krivec, se v podjetju zadnje čase ukvarjajo tudi s prodajo krmil ter strojev za kmetijske in gozdarske površine. Ponujajo jih predvsem tistim rejcem, s katerimi imajo sklenjene dolgoročne pogodbe o odkupu. »Ugotovili smo, da kmeti potrebujejo dobro trgovino z izdelki, ki jih potrebujejo pri reji živine. Odločili smo se, da bomo prvo trgovino s tovrstno ponudbo, ki smo ji dodali še marsikaj, kar pri svojem delu potrebujejo vrtičkarji, odprli v Petrovčah. Trgovina je sredi Savinjske doline in ob glavni cesti, zato pričakujemo, da bo dobro obiskana,« pravi Krivec. (Foto: SHERPA)

Najbolj brano

Čas se izteka Čas se izteka
Ponedeljek, 18 September 2023 05:00
Če razmišljate o postavitvi sončne elektrarne, je zdaj skrajni čas, da ukrepate in prehitite ...

Preberite več...

Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023 Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real...
Četrtek, 27 Julij 2023 12:55
Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023, ki je potekal v Sarajevu od 18. ...

Preberite več...

Brez sprememb na čelu komunale Brez sprememb na čelu komunale
Četrtek, 25 Maj 2023 09:28
Komunalo Laško bo tudi prihodnja štiri leta vodil Tomaž Novak. Laški občinski svetniki so njegovo im...

Preberite več...

Sledite nam