Podjetje Uniforest: Postavitev napredne proizvodnje
Gospodarstvo
Tipografija

Podjetje Uniforest uspešno kandidiralo na razpisu za dodelitev EU sredstev za projekt: Postavitev napredne proizvodnje.

Pridobitev finančnih sredstev Evropske unije za projekt z naslovom: Postavitev napredne proizvodnje je podjetju Uniforest prinesel še večji zagon za postavitev nove proizvodno-skladiščne hale v neposredni bližini obstoječe lokacije podjetja v Latkovi vasi. Pozitiven odziv komisije javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji bo podjetju kot prejemniku sredstev omogočil pomemben prispevek k dekarbonizaciji in dolgoročni trajnostni rasti.

 

Uspeh pri pridobitvi sredstev kot pomembna podpora podjetju za stabilno rast in večjo konkurenčnost na svetovnem trgu

V podjetju Uniforest d.o.o. so bili uspešni pri pridobitvi sredstev na javnem razpisu za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST2022-NOO). Naziv projekta, za katerega so pridobili sredstva, se glasi: “Postavitev napredne proizvodnje”. Namen projekta je povečati proizvodne kapacitete in produktivnost ter s tem povečati konkurenčnost, saj je en glavnih ciljev postavitev nove proizvodno-skladiščne hale z avtomatiziranim sistemom skladiščenja. Dodatno bo k povečanju kapacitet doprinesel tudi nakup novih visokotehnoloških strojev in naprav. Vsi novi proizvodni procesi bodo digitalizirani in delno avtomatizirani, v novem objektu bodo vzpostavljeni pogoji za uvedbo trajnih in zelenih rešitev.

Investicija bo podjetju omogočila stabilno rast in večjo konkurenčnost na svetovnem trgu. Eden izmed ciljev je dekarbonizacija, saj bomo z nakupom tehnološke opreme neposredno zmanjšali lokalni vpliv prevozov med številnimi dobavitelji in kooperanti.

V novem objektu bodo potekali procesi:

  • avtomatskega skladiščenja pločevine,
  • razreza in upogiba pločevine in
  • robotskega ter ročnega varjena.

Skupna vrednost projekta znaša 7.957.000 EUR. Pogodbena vrednost v obliki subvencije znaša 2.864.520 EUR.

Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma z navedbo: "Projektu je bila dodeljena subvencija v okviru Javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji."

Izjavi:

Dobro delo prinaša dobre rezultate, za katere mora vsako podjetje zagotoviti osnovne pogoje: skrb za zaposlene z odličnimi kompetencami, pa tudi kapital, hale, delovne stroje in vsa druga sredstva, ki so podpora vsem poslovnim procesom. Pomembno spodbudo k odličnosti prinašajo prav javni razpisi, s katerimi lahko še hitreje naredimo še kakšen korak dlje k vzdržni rasti, zadovoljevanju čedalje večjih zahtev trga in nenazadnje trajnostni prihodnosti gospodarstva, narave in družbe. Zelo sem zadovoljen, da smo z ekipo odličnih sodelavcev dosegli tudi ta pomembni mejnik pridobitve evropskih sredstev, ki bodo uporabljena za izgradnjo novega objekta s še sodobnejšo infrastrukturo, stroji in rešitvami za proizvodnjo gozdarske mehanizacije po najvišjih standardih. - Drago Pintar, direktor podjetja Uniforest.

Kandidiranje na razpisih za pridobitev namenskih sredstev je odlična priložnost, obenem pa tudi zahteven projekt sam po sebi. Hvaležen in ponosen sem, da smo s kolegi uspešno sestavili prijavo ter pridobili pozitiven odgovor agencije Spirit Slovenija, ki nam bo dal še dodaten zagon za projekt Postavitev napredne proizvodnje. Kompleksna gradnja zahteva interdisciplinarno znanje in sodelovanje več oddelkov – od finančnega in nabavnega pa seveda vse do tehnološko-proizvodnega – s projektanti in izvajalci vseh potrebnih gradbenih del. Finančen zalogaj nam je olajšala pridobitev sredstev EU v višini več kot tretjine predvidene skupne vrednosti projekta. Sam se zavedam, da je odgovornost za izvedbo projekta na najvišji možni ravni tako še večja. Še naprej bom zavzeto skrbel, da bomo z vsemi udeleženimi v projekt neomajno sledili ciljem izboljšav v smeri dekarbonizacije in digitalizacije ob boljši produktivnosti našega podjetja za splošno okrevanje gospodarstva naše države. - Svit Ribič, interni vodja projekta Postavitev napredne proizvodnje v podjetju Uniforest.

Namen in cilj javnega razpisa

(Vir: spletno mesto Spirit Slovenija, objavljeno 18. 3. 2022)

Namen javnega razpisa je spodbuditi gospodarske družbe k trajnostno naravnanim investicijam z vlaganji v naprednejšo tehnologijo in avtomatizacijo poslovnih procesov, ki bodo prispevale k dekarbonizaciji ter zelenemu in digitalnemu prehodu ter dolgoročno omogočile večjo produktivnost gospodarske družbe, boljše okrevanje, odpornost, rast in konkurenčnost gospodarstva.

Cilj javnega razpisa je:

  • dvig produktivnosti in dolgoročne konkurenčnosti gospodarskih družb ob istočasnem zagotavljanju trajnosti oziroma dekarbonizacije oziroma razogljičenja in digitalizacije poslovanja,
  • višja dodana vrednost produktov in storitev v slovenskem izvozu ter višje pozicioniranje slovenskih gospodarskih družb v globalnih verigah vrednosti,
  • ohranjanje delovnih mest z višjo dodano vrednostjo,
  • krepitev globalnih in lokalnih verig vrednosti ter višja konkurenčnost členov v dobavnih verigah,
  • enakomernejša regijska porazdelitev investicij.

logotipi pasica web javni razpis za spodbujanje velikih investicij za vecjo produktivnost konkurencnost v republiki sloveniji

 

Najbolj brano

Čas se izteka Čas se izteka
Ponedeljek, 18 September 2023 05:00
Če razmišljate o postavitvi sončne elektrarne, je zdaj skrajni čas, da ukrepate in prehitite ...

Preberite več...

Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023 Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real...
Četrtek, 27 Julij 2023 12:55
Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023, ki je potekal v Sarajevu od 18. ...

Preberite več...

Brez sprememb na čelu komunale Brez sprememb na čelu komunale
Četrtek, 25 Maj 2023 09:28
Komunalo Laško bo tudi prihodnja štiri leta vodil Tomaž Novak. Laški občinski svetniki so njegovo im...

Preberite več...

Začel se je natečaj SME EnterPRIZE zavarovalnice Generali Začel se je natečaj SME EnterPRIZE zavarovalnice Generali...
Ponedeljek, 17 April 2023 17:56
Generali zavarovalnica d. d. prvič organizira nagradni natečaj SME EnterPRIZE, ki je namenjen spodbu...

Preberite več...