Kdo bo kupil celjsko poštno palačo?
Gospodarstvo
Tipografija

Pošta Slovenije ni dobila nobene ponudbe za nakup poslovne stavbe, ki jo ima na Krekovem trgu v Celju. Čeprav je napovedala, da bo v primeru, če zbiranje nezavezujočih ponudb ne bo uspešno oziroma ponudbe ne bodo takšne, kot jih pričakuje, odločitev o nadaljnjih postopkih prodaje sprejela v februarju, v družbi zdaj pravijo, da takšne odločitve še niso sprejeli.

Ob objavi, da prodajajo svojo stavbo v Celju, so v Pošti Slovenije navedli, da želijo z njo samo preveriti trg. V preteklosti naj bi bilo za nakup kar nekaj zanimanja. Očitno ga zdaj ni ali pogoji za nakup in cena, ki jih je postavila pošta, niso dovolj privlačni. Zneska, ki ga pričakuje za celjsko poštno palačo, pošta doslej ni razkrila, povedala je le, da pričakuje ponudbe v okviru tržnih cen. Na dveh nepremičninskih portalih, ki sta oglaševala prodajo, je bilo navedeno, da znaša cena za zgradbo 3 milijone evrov.

Celjska poštna palača, ki je bila zgrajena leta 1898 in je razglašena za zgodovinski spomenik ter za kulturni spomenik lokalnega pomena, ima v kleti, pritličju, dveh nadstropjih in mansardi malo več kot 3.660 kvadratnih metrov prostorov. Večinoma jih zaseda Pošta Slovenije, malo manj kot 600 kvadratnih metrov pisarniških prostorov imata v najemu dva najemnika, ki naj bi v njih ostala tudi po prodaji stavbe. Prav tako bo v stavbi ostala poštna poslovalnica, ki ima v pritličju 225 kvadratnih metrov prostorov. Pošta je kot enega od pogojev prodaje namreč navedla, da bo moral novi lastnik z njo skleniti dolgoročno pogodbo o najemu teh prostorov, mesečna najemnina, ki jo bo plačevala zanje, bo znašala 8 evrov za kvadratni meter.

V Pošti Slovenije so ob prvi objave prodaje napovedali, da bodo v stavbi ostali do konca prodajnega postopka oziroma še najdlje leto po prodaji, ko se bodo preselili drugam. Zdaj na Krekovem trgu dela šestdeset uslužbencev pošte in njene hčerinske družbe IPPS. Število zaposlenih v poštni poslovalnici, ki bo tudi po prodaji ostala v stavbi, bo ostalo nespremenjeno. (Foto: SHERPA)

 

Najbolj brano

Čas se izteka Čas se izteka
Ponedeljek, 18 September 2023 05:00
Če razmišljate o postavitvi sončne elektrarne, je zdaj skrajni čas, da ukrepate in prehitite ...

Preberite več...

Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023 Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real...
Četrtek, 27 Julij 2023 12:55
Podjetje Ekosen se je udeležilo prestižnega dogodka Real Expo 2023, ki je potekal v Sarajevu od 18. ...

Preberite več...

Brez sprememb na čelu komunale Brez sprememb na čelu komunale
Četrtek, 25 Maj 2023 09:28
Komunalo Laško bo tudi prihodnja štiri leta vodil Tomaž Novak. Laški občinski svetniki so njegovo im...

Preberite več...

Začel se je natečaj SME EnterPRIZE zavarovalnice Generali Začel se je natečaj SME EnterPRIZE zavarovalnice Generali...
Ponedeljek, 17 April 2023 17:56
Generali zavarovalnica d. d. prvič organizira nagradni natečaj SME EnterPRIZE, ki je namenjen spodbu...

Preberite več...