Alpos metalurgija načrtuje širitev in nova delovna mesta
Gospodarstvo
Tipografija

 

Občina Šentjur je pred dnevi namenu predala še zadnji del komunalno urejene industrijske cone Jug 3. Večinski lastnik zemljišč v tem delu industrijske cone je podjetje Alpos metalurgija, ki je nastalo na temeljih nekdanjega podjetja Alpos v stečaju in zaposluje 65 ljudi. Na območju načrtuje večjo proizvodno dvorano oz. cevarno, s katero bo podvojilo proizvodne zmožnosti. Naložba, ki naj bi prinesla okoli sto novih zaposlitev, je ocenjena na 50 milijonov evrov.

 

 

Alpos metalurgija se uvršča med deset največjih evropskih dobaviteljev cevi, votlih profilov in pločevine. Za načrtovano novo dvorano že pridobiva gradbeno dovoljenje. »To je precej dolgotrajen postopek. Od pridobitve gradbenega dovoljenja do zagona proizvodnje bomo verjetno potrebovali približno pet let,« je dejal direktor Alpos metalurgije Aca Dimitrijević. Dodal je, da bo gradnja velik zalogaj, saj bo potrebna učvrstitev zemljišča, gradnja pilotov.

Podjetje Alpos metalurgija je imelo lani malo manj kot 87 milijonov evrov čistih prihodkov, leto prej so čisti prihodki znašali malo več kot 95 milijonov evrov. Kot navaja v letnem poročilu, sta k znižanju prihodkov prispevala količinsko nižja prodaja in umirjanje prodajnih cen. Družba je lani 87 odstotkov prihodkov od prodaje ustvarila na tujem trgu. Čisti poslovni izid je lani znašal 9,6 milijona evrov.

Foto: SHERPA

 

 

Sledite nam