Več kot 400 delavcev v gradbeništvu oškodovali za dobra dva milijona evrov
Kronika
Tipografija

 

Celjski kriminalisti so konec letošnjega maja zaključili obsežno in dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo v zvezi suma storitve kaznivega dejanja kršitev temeljnih pravic delavcev.

 

 

V preiskavi so ugotovili, da so trije osumljeni slovenski državljani, z dlje časa trajajočim in ponavljajočim sistematičnim izvajanjem navedenega kaznivega dejanja v času od leta 2011 do leta 2019, 423 delavcev zaposlenih v gradbeniškem sektorju, z neplačili zakonsko predpisanih prispevkov, oškodovali za najmanj 2,1 mio EUR. Delodajalci so oškodovane delavce, večinoma tujce iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije, zaposlovali ter po določenem času prezaposlovali v vedno nove družbe, s katerimi so formalno upravljali tako imenovani slamnati direktorji, ki s poslovanjem le teh niso imeli stika. Tako so osumljeni v navedenem času upravljali s skupno 22 gospodarskimi družbami, pri čemer zavestno in z izključnim namenom koristoljubja niso ravnali po določilih delovnopravne zakonodaje ter zaposlenim delavcem niso izplačevali plač, prispevkov za socialno in zdravstveno zavarovanje, prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, akontacij dohodnine in odpravnin. Osumljene odgovorne osebe so kazensko ovadili zaradi suma storitve 19 kaznivih dejanj − kršitev temeljnih pravic delavcev.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam