Policisti prijeli voznika, ki je ilegalno prevažal 13 Pakistancev
Kronika
Tipografija

Celjski policisti so prijeli voznika, ki je avgusta letos v Slovenijo ilegalno pripeljal 13 Pakistancev in jih v nečloveških razmerah zapustil v pokvarjenem osebnem vozilu na avtocesti.

 

Spominmo, 30. avgusta letos so policiste obvestili, da je na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim, zaradi okvare obstalo osebno vozilo znamke Audi Q7. Policista Postaje prometne policije Celje sta ob prihodu na kraj ugotovila, da je bilo v vozilu skritih 13 državljanov Pakistana, ki so bili dobesedno nagneteni v zadnjem delu osebnega vozila. Voznik, ki jih je ilegalno pripeljal v Slovenijo, je s kraja pobegnil, ko je vozilo zaradi okvare obstalo. Voznik naj bi državljane Pakistana naložil na območju Republike Hrvaške in jih ilegalno pripeljal v Republiko Slovenijo. Namenjeni so bili v Italijo. Pakistanski državljani so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enemu so pomoč na kraju nudili reševalci, zaradi slabega zdravstvenega stanja so ga v nadaljevanju odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli. V sredo, 15. decembra 2021, so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Gre za 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine. Ker je nezakonito, proti plačilu in v človeka nevrednih razmerah, po ozemlju Republike Slovenije prevažal 13 državljanov Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop ali bivanje v Republiki Sloveniji, ga bodo, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.Za storjeno kaznivo dejanje mu grozi od tri do petnajst let zapora in denarna kazen.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam