Zaradi korupcije ovadeni tudi občinski uslužbenci
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so zaradi jemanja in dajanja podkupnine ovadili štirinajst fizičnih in šest pravnih oseb. Očitajo jim kar 22 kaznivih dejanj. Štiri osebe od ovadenih naj bi bile zaposlene na dveh občinah na Celjskem, na Mestni občini Celje in Občini Vojnik. (SŠol)

Celjski kriminalisti so zaradi jemanja in dajanja podkupnine ovadili štirinajst fizičnih in šest pravnih oseb. Očitajo jim kar 22 kaznivih dejanj. Štiri osebe od ovadenih naj bi bile zaposlene na dveh občinah na Celjskem, na Mestni občini Celje in Občini Vojnik.

 Uslužbenci naj bi od leta 2015 zlorabljali svoj položaj in naj bi v postopkih izvedbe javnega naročanja od ponudnikov gradbenih storitev zahtevali oziroma sprejemali denarne nagrade, darila ter druge koristi. Na policiji pravijo, da naj bi vplivali na izbiro ponudnika v postopkih javnega naročanja na način, da so prilagodili razpisne pogoje tako, da so ti ustrezali samo točno določenemu ponudniku. Ob tem na policiji dodajajo, da naj bi ovadeni uslužbenci namerno razveljavili postopek javnega naročanja ter nato ob ponovni izvedbi le-tega privilegiranega ponudnika seznanili s konkurenčnimi ponudbami ter ga tako postavili v privilegiran položaj. S tem naj bi mu omogočili, da je oddal ponudbo, ki je bila ugodnejša od konkurenčnih ponudnikov.

 »Do zlorab položajev s strani javnih uslužbencev in posledično do pridobitve posla favoriziranim ponudnikom gradbenih storitev je prihajalo tako rekoč pri vseh fazah gradnje in sicer projektiranju, izgradnji in nadzoru. Prav tako je na podlagi ugotovitev preiskave mogoče trditi, da so bili izvajalci med vsemi fazami med seboj povezani oz. so imeli prijateljski odnos, zaradi česar se utemeljeno poraja vprašanje o ustrezni izvedbi nadzora nad izvedenim delom, kakor tudi o kakovosti izvedenih del,« dodajajo na celjski policiji. Škoda, ki naj bi jo s tem početjem storili občinama, naj bi bila več sto tisoč evrov!

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam