Divjala v naselju, eden tudi pijan
Kronika
Tipografija

Celjski policisti so včeraj popoldne med nadzorom prometa ustavili dva voznika, ki sta prekoračila dovoljeno hitrost vožnje, eden izmed njiju je bil tudi pijan. (SŠol)

 V prvem primeru je voznik v naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil 85 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 30 km/h. V postopku z njim so še ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 0.27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so vozilo zasegli, zoper njega bo sledil obdolžilni predlog. Za storjene prekrške je predpisana skupna globa v višini 1.550 evrov ter odvzem motornega vozila.

 Prav tako so prometni policisti včeraj v Celju na delu, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, izmerili hitrost vozniku avtomobila, ki je vozil 117 km/h! Tudi zoper njega sledi obdolžilni predlog. Za prekršek je prepisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

 »Prekomerna hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato znova pozivamo vse udeležence cestnega prometa, naj upoštevajo omejitve hitrosti, naj bodo pri vožnji strpni in previdni in naj spoštujejo ostale udeležence cestnega prometa,« so sporočili iz celjske policije.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...