Železniška nesreča na Celjskem, gasilci opravili izjemno delo
Kronika
Tipografija

Danes, nekaj čez poldrugo uro zjutraj, se je na železniški postaji v Zidanem Mostu, v smeri proti Celju, prevrnil vagon. Šlo je za izredni prevoz večjega tovora. (SŠol, foto: FB PGD Laško)

 

V dogodku se je poškodoval državljan Češke, ki je bil v posebni kabini za vagonom, ki se je prevrnil. Ko je prišlo do nesreče, je namreč kabino odtrgalo in jo odneslo na nabrežje reke Save. Češki državljan se je pri tem hudo poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

 »Vzrok nesreče še ni potrjen. Ogled, ki sta se ga udeležili tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, še ni končan. Materialna škoda bo zelo visoka,« so sporočili iz celjske policije.

 Izjemno delo pri reševanju so opravili tudi gasilci. »Ob 1.40 smo prejeli poziv, da je iztiril vlak. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je na železniški postaji prevrnil tovorni vagon naložen z transformatorsko postajo. Pri tem se je huje poškodovala ena oseba, ki je padla okoli deset metrov globoko na brežino reke Save.

 Gasilci Gasilske enote Laško in PGE Celje smo z vrvno tehniko z brežine rešili poškodovano osebo in pregledali vagon za posebne namene zaradi dveh rezervoarjev za pogonsko gorivo in akumulatorjev. Gasilci smo tudi preventivno pregledali vodno površino reke Save do Radeč zaradi morebitnega razliva naftnih derivatov. Nastala je precejšna škoda. Zaradi poškodovanih tirov je bil ustavljen železniški promet na relaciji Ljubljana–Maribor,« je zapisano na FB profilu PGD Laško. 

 Železniški promet v Zidanem Mostu je bil približno tri ure povsem onemogočen. Od zgodnjih jutranjih ur poteka po enem tiru.

 

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam