V bloku izbruhnil požar
Kronika
Tipografija

Danes popoldne je zagorelo v enem izmed stanovanjskih blokov v Opekarniški ulici v Celju. Gasilci in ostale reševalne ekipe so še vedno na kraju, gašenje požara je trajalo kar nekaj časa.

»Ob 17.23 uri smo bili obveščeni o požaru v stanovanju, ki se nahaja v tretjem nadstropju stanovanjskega kompleksa Opekarniška cesta 12c v Celju. Poklicna gasilska enota je bila na terenu s tremi gasilskimi vozili in 8 gasilci. Sočasno so bili aktivirani tudi gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Celje - Gaberje, ki so bili na terenu z dvema gasilskima voziloma,« nam je dejal direktor PGE Celje Boris Žnidarko.

Gasilci so morali sočasno gasiti požar in reševati osebe. »Dve osebi sta bili rešeni in oskrbljeni s strani Nujne medicinske pomoči Celje ter prepeljani v celjsko bolnišnico. Deset oseb pa je bilo treba evakuirati na prosto, saj so bile izpostavljene dimu, ostali stanovalci so bili do konca intervencije na varnem v svojih stanovanjih. Gasilci so celoten kompleks prezračili, preverili morebitne koncentracije strupenih plinov, izvajali so tudi gasilsko stražo. Požar je bil lokaliziran ob 17.45 uri, stanovanje pa je v celoti uničil. S pravočasnim klicem in hitrim posredovanjem je bil preprečen razvoj požara po ostalih stanovanjih, predvsem po vertikali,« še dodaja Žnidarko.

 

Kriminalisti vzrok požara še preiskujejo.  

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

 
 

Sledite nam