Po strelih se je zaprl v hišo, na kraju tudi policijska pogajalka
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti so v noči na nedeljo na območju Vitanja zaradi povzročitve splošne nevarnosti odvzeli prostost 36-letnemu moškemu. (SŠol, Foto: arhiv NT)

»Okoli pol treh zjutraj je na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicala občanka in povedala, da je na območju Vitanja prišlo do streljanja. V streljanju ni bil nihče poškodovan. Po do zdaj zbranih podatkih se je 36-letni občan, ki ga doslej nismo obravnavali zaradi prekrškov oziroma kaznivih dejanj z elementi nasilja, sprl z znancem, ki je skupaj s prijateljico, na dom osumljenega, pripeljal osumljenčevo partnerko. Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov ter se nato zaprl v hišo,« so sporočili s celjske policije.

Na kraj je prišla tudi policijska pogajalka, vendar se osumljeni na njene pozive ni odzival. Moškemu so v jutranjih urah prostost odvzeli policisti Specialne enote policije in je trenutno v policijskem pridržanju.


Ogled kraja kaznivega dejanja je v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti še poteka. Policija naj bi več podatkov o dogodku sporočila v prihodnjih dneh.