Primer domnevnega mučenja psov na Celjskem
Kronika
Tipografija

Celjska policija bo po naših podatkih eno osebo ovadila zaradi domnevnega mučenja živali. 20. oktobra je namreč policijo občanka z območja Dobrne obvestila, da sta jo napadla dva psa, ki sta se prosto sprehajala. Policista, ki sta prišla na kraj, sta našla dva psa, ki sta se prosto sprehajala pred stanovanjsko hišo, v ogradi pa je bilo še več kot 20 psov. (SŠol, Foto: Pixabay)

»Z zbiranjem obvestil smo kasneje ugotovili, kdo je lastnik psov. O ugrizu smo obvestili veterinarsko inšpekcijo, o celotni zadevi pa še dežurno inšpektorico, ki se je nemudoma vključila v zadevo. Policisti so skupaj s kolegi, vodniki službenih psov in veterinarsko inšpektorico ter predstavniki Živalskega vrta in Zavetišča za živali Ljubljana v prisotnosti lastnika opravili nadzor. Veterinarska inšpektorica je na kraju odredila odvzem šestih papig ter osmih odraslih psov in dveh pasjih mladičkov. Za dva psa je inšpektorica zaradi izredno slabega zdravstvenega stanja odredila celo evtanazijo,« so na naše vprašanje, kaj se je pravzaprav zgodilo, odgovorili na celjski poliicji.

Odvzete živali so odpeljali v Zavetišče za živali Gmajnice. Na kraju je ostalo še okoli 20 psov, ki prav tako bivajo v izjemno slabih pogojih, pravijo na policiji, kjer dodajajo, da postopek za odvzem psov še ni končan. »Po vseh zbranih obvestilih bomo lastnika psov kazensko ovadili zaradi mučenja živali. Zaradi ugriza psa, o katerem nas je obvestila občanka, pa so policisti uvedli prekrškovni postopek,« še zaključujejo na celjski policiji.