Vozil z uničeno pnevmatiko
Kronika
Tipografija

Policisti Postaje prometne policije Celje so pred dnevi na avtocesti izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju prekrškov nezadostne varnostne razdalje. Zaznali so 27 kršitev vožnje na prekratki varnostni razdalji. 21 kršitev so zaznali pri voznikih osebnih vozil, 6 kršitev pa pri voznikih tovornih vozil. Med kršitelji pa izstopa prav poseben primerek. (SŠol, Foto: PUC)

 

Med drugim so ustavili in kontrolirali voznika vlečnega vozila, državljana Madžarske, ki je prevažal nevarno blago. Ugotovili so, da je imel voznik na pogonski osi vlečnega vozila popolnoma uničeno desno pnevmatiko. Vozilo so izločili iz prometa, vozniku pa izdali plačilni nalog v znesku 400 evrov, ki ga je v polovičnem znesku poravnal na kraju. Prav tako so mu izdali plačilni nalog za pravno osebo v višini dva tisoč evrov. Tudi tega je voznik v polovičnem znesku plačal na kraju.

»V letošnjem letu smo na avtocesti na Celjskem obravnavali 16 prometnih nesreč, katerih vzrok je bila vožnja s prekratko varnostno razdaljo, zato policisti svetujemo vsem voznikom naj upoštevajo ustrezno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam ter tudi svojemu vozniškemu znanju, izkušnjam in razmeram na cestah,« so sporočili s celjske policije.