Nov primer nasilja v bolnišnici
Kronika
Tipografija

Pretekli konec tedna se je v Pediatričnem urgentnem centru Celje zgodil varnostni incident, ki je – kot pravijo v Splošni bolnišnici Celje - močno pretresel tako zaposlene kot tudi otroke in njihove spremljevalce, ki so bili v času dogodka v čakalnici. Dogodek preiskuje tudi policija. (SŠol)

»Enega od spremljevalcev bolnega otroka je čakanje tako razburilo, da je z brco v vrata nasilno vstopil v ambulanto Pediatričnega urgentnega centra in s kričanjem verbalno napadel osebje ter zahteval takojšnjo obravnavo. Ko je osebje na pomoč poklicalo varnostno službo, je moški skupaj z družino zapustil bolnišnico in ga ob prihodu varnostnika ni bilo več v čakalnici,« pravijo v celjski bolnišnici. Kasneje je po telefonu poklical v ambulanto in zahteval, naj ga osebje pokliče takrat, ko bo ob prihodu v bolnišnico takoj obravnavan.

V bolnišnici so mu razložili, da bo otrok ob prihodu ponovno triažiran in obravnavan v skladu s stopnjo nujnosti, nakar je moški zagrozil, da bo prišel v bolnišnico in vse postrelil. »Osebje je o klicu poročalo naši varnostni službi, ki je ukrepala v skladu s sprejetimi protokoli. Zaradi dogodka so številni zaposleni, ki delajo na najbolj izpostavljenih deloviščih, ves čas dostopnih prebivalcem naše regije, pretreseni in zaskrbljeni,« pravijo v bolnišnici. Poudarjajo, da vzroka za dogodek ne gre iskati v stavki zdravnikov in zobozdravnikov, saj so otroci do 18. leta po zakonu zaščitena skupina bolnikov v času stavke, zato se vse pediatrične obravnave izvajajo nemoteno na vseh ravneh zdravstvenega varstva.

Sledite nam