Je med prijetimi zaradi droge tudi Kamenik?
Kronika
Tipografija

Policija je danes v okviru dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave izvajala hišne preiskave na 20 lokacijah na območju celotne Slovenije. Prostost so odvzeli 20 osebam. Po neuradnih podatkih naj bi med prijetimi bil tudi Kristijan Kamenik. Kot je znano, je bil Kamenik lani oproščen v primeru štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997. V okviru tokratne preiskave so razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. (SŠol, Foto: SHERPA/Arhiv nt)

V zaključni akciji je sodelovalo približno 250 kriminalistov in policistov sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in ostalih enot drugih policijskih uprav.

Kristijana Kamenika so že aprila 2004 zaradi preprodaje heroina prijeli v Srbiji in ga obsodili na sedem let zapora. Leto kasneje je srbsko vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in še istega leta je bil Kamenik ponovno obsojen. Takrat so mu prisodili le dve leti in pol zapora. Nato so razveljavili tudi drugo sodbo. Nadaljevanje sodnega postopka je padlo v vodo, saj je Kamenik odšel na Hrvaško, kjer je »padel« v drugi sodni postopek, ki se je končal z zaporom na Reki.

Kamenik je, ko so ga zaradi droge obsodili na Reki, dobil še dosmrtni izgon s Hrvaške. Takrat se je domnevalo, da bo zaprosil za prestajanje zaporne kazni v Sloveniji. A tega ni storil. V času, ko je Kristijan Kamenik prestajal zaporno kazen na Hrvaškem, je v Celju zastaral sodni postopek, kjer so mu očitali napad na policista.

Kameniku so že kot mladeniču sodili zaradi domnevnega ponarejanja dokumentov in spričeval. Kamenik je bil obtožen tudi preprečitve uradnega dejanja. Leta 1997, tik po tragediji v Tekačevem, naj bi namreč poskušal povoziti policista, a je ta primer zastaral. Omenjeni je bil zaradi pečanja z drogo obsojen tudi v Italiji. Sodišče v Milanu ga je po tem, ko je krivdo pred leti priznal, obsodilo na osem let zapora. Kazen je prestal v Italiji.

Sledite nam