Zanemarjala otroka in psa
Kronika
Tipografija

Celjski kriminalisti bodo zaradi suma kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ovadili 47-letno Celjanko. Pogled na nevzdržne stanovanjske razmere, v katerih je bivala z mladoletnim otrokom, so presenetile tudi policiste. (SŠOL, foto: arhiv nt)

»Pri hišni preiskavi stanovanja smo našli in zasegli manjšo količino prepovedanih drog, več uporabljenih igel za vbrizgavanje drog, ki so bile na dosegu otroka in bi se lahko z njimi poškodoval. Osumljena in otrok sta živela v neprimernem, neogrevanem, zanemarjenem prostoru, neprimernem za bivanje otroka s posebnimi potrebami,« so zapisali celjski policisti. Zaradi nevzdržnih življenjskih razmer, v katerih je bival otrok, je policija obvestila Center za socialno delo Celje, ki so otroka začasno odvzeli materi in ga namestili v varno okolje.

»Pri hišni preiskavi smo v stanovanju našli še pasjega mladička, ki ni imel ustreznih listin in ni bil primerno negovan, zaradi česar sta na kraj prišla zaposlena Uprave RS za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ter psa začasno odvzela in ga namestila v karanteno,« še dodajajo na policiji, kjer so zoper žensko uvedli tudi prekrškovni postopek zaradi kršitev določil zakona o zaščiti živali.

Sledite nam