Andraški gledališčniki pripravljeni na nocojšnjo premiero
Kultura
Tipografija

Ljubiteljski gledališčniki iz Andraža nad Polzelo so vnovič združili moči. Letošnje poletje so pod režijskim vodstvom Sonje Zajc pripravili komedijo Politika, bolezen moja. Njena premiera bo nocoj ob 20. uri na športnem igrišču v Andražu nad Polzelo. Repriza, katere se bo udeležil tudi avtor komedije Tone Partljič, bo nato sledila v soboto ob enaki uri. V primeru slabega vremena bosta uprizoritvi v bližnjem domu krajanov.

Predstava Politika, bolezen moja, ki traja nekaj maj kot dve uri, govori o zakonskem paru, ki se skoraj istočasno upokoji. Žena se posveti aerobiki in ostalim lahkotnim vsebinam, medtem ko se mož odloči, da se poda v politiko. Kot je značilno za Partljičeva dela, vse to za sabo potegne obilico zanimivih pripetljajev in preobratov. Predstava je zaradi letošnjega super volilnega leta, ko se bomo na volišča odpravili kar trikrat, še kako aktualna, obenem pa je dobrodošla kulturna popestritev poletnih dni.

Andraški gledališčniki tudi lani poleti niso počivali. Pod režijskim vodstvom domačinke Sonje Zajc so uprizorili prav tako Partljičevo komedijo Slikar na vasi. Zajčeva je režijsko vodstvo andraške gledališke skupine, ki deluje v sklopu tamkajšnjega kulturnega društva, prevzela po upokojitvi pred dvema letoma. Pred tem je bila dolgoletna direktorica celjske območne izpostave Zavoda RS za šolstvo. Kot ljubiteljica letnega gledališča verjame, da to ni njihov zadnji skupni projekt, temveč se bodo lotili še kakšnega. »Imamo to srečo, da ima športno gledališče v Andražu nad Polzelo amfiteatersko postavitev, ki kar kliče po ustvarjanju letnih gledaliških predstav,« še dodaja Zajčeva, ki jo veseli, da lahko v letošnjem gledališkem projektu govorijo tudi o medgeneracijskem sodelovanju. Med najmlajšim in najstarejšim članom gledališke ekipe je namreč kar petdeset let razlike. V glavnih vlogah igrata Franc Drobež in Meta Satler. Sicer v predstavi sodeluje petnajst igralcev. (Foto: TT)

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Skladateljeva spominska soba Skladateljeva spominska soba
Sreda, 22 December 2021 15:41
Muzej Velenje bo ob 17. uri na Velenjskem gradu odprl novo stalno razstavo, posvečeno skladatelju in...

Preberite več...

Branje in planinstvo z roko v roki Branje in planinstvo z roko v roki
Četrtek, 13 Januar 2022 11:01
V Laškem so letošnje leto razglasili za leto planinstva. Obeležili bodo namreč kar tri častitljive j...

Preberite več...

 
 

Sledite nam