V Žalcu so podelili Savinova odličja
Kultura
Tipografija

Tudi po Spodnji Savinjski dolini se v dneh pred kultnim praznikom vrstijo proslave. V Žalcu so se največjemu slovenskemu pesniku in slovenski kulturi poklonili v ponedeljek zvečer v domu II. slovenskega tabora. Slavnostni govornik je bil Gregor Deleja, celjski kulturnik in ustanovitelj Hiše kulture Celje. V kulturnem programu sta nastopila Trio Firšt in pevka Lara Oset.

Na prireditvi je župan Janko Kos podelil Savinova odličja za ustvarjalnost na kulturnem področju za leto 2022. Mag. Alenka Domjan iz Kasaz je prejela Savinovo plaketo z denarno nagrado za vrhunske dosežke ter prispevek k razvoju galerijske dejavnosti, s katerim se je občinska kultura uveljavila v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Dejan Tamše s Polzele je prejel Savinovo plaketo za vodilni večletni prispevek pri organizaciji BUMfesta – mednarodnega festivala tolkalnih skupin, ki pomeni obogatitev občinske kulture in s prepoznavnosti Občine Žalec v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru.

Mladen Melanšek iz Žalca je postal dobitnik Savinove plakete za pomemben prispevek na področju glasbenega in likovnega ustvarjanja, kar pomeni večjo prepoznavnost Občine Žalec na kulturnem področju v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Marija Zagoričnik iz Šempetra je prejela Savinovo plaketo za dosežke pri ohranjanju in promociji folklorne dejavnosti, ki pomeni obogatitev občinske kulture in s tem prepoznavnosti Občine Žalec v širšem slovenskem prostoru.

Marta Vošnjak iz Šempetra je postala dobitnica Savinovega priznanja za vztrajno delo in prispevek k promociji likovne umetnosti in prepoznavnosti Občine Žalec v širšem okolju.

Medtem ko je Vilijem Kotnik s Polzele prejel Savinovo priznanje za prizadevno in uspešno mentorsko-pedagoško delo na kulturnem področju ter s tem promocijo šole in lokalne skupnosti v širšem okolju. (Foto: SHERPA)

Najbolj brano

"Če obstajata strast in prava želja, je mogoče marsikaj" "Če obstajata strast in prava želja, je mogoče...
Ponedeljek, 01 Junij 2020 12:47
Tudi za plesalce, plesne pedagoge in vodstvo plesne hiše Igen sta razglasitev epidemije in prekinite...

Preberite več...

Celje v znamenju glasbe Celje v znamenju glasbe
Ponedeljek, 22 Junij 2020 06:56
Po živahni sobotni kulturni noči je bilo včeraj središče knežjega mesta v znamenju glasbe. Hiša kult...

Preberite več...

Skladateljeva spominska soba Skladateljeva spominska soba
Sreda, 22 December 2021 15:41
Muzej Velenje bo ob 17. uri na Velenjskem gradu odprl novo stalno razstavo, posvečeno skladatelju in...

Preberite več...

Branje in planinstvo z roko v roki Branje in planinstvo z roko v roki
Četrtek, 13 Januar 2022 11:01
V Laškem so letošnje leto razglasili za leto planinstva. Obeležili bodo namreč kar tri častitljive j...

Preberite več...

 
 

Sledite nam