Odpovedi in prestavitve dogodkov
Kultura
Tipografija

Vreme kroji tudi dogodke letošnjega programa Poletje v Celju, ki se je začel 17. junija. Do konca julija je Zavod Celeia Celje pripravil trideset različnih dogodkov namesto več kot štiridesetih. Kar nekaj jih je moral zaradi slabega vremena prestaviti ali povsem odpovedati.

 

 

Na različnih prizoriščih (staro mestno jedro, Drevesna hiša, Stari grad, Spominska hiša Alme M. Karlin …) so bili dogodki dobro obiskani. »Našteli smo približno pet tisoč obiskovalcev,« je povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje, ki obžaluje, da so morali zaradi vremena več kot deset dogodkov prestaviti ali odpovedati. »Na Starem gradu smo lahko izvedli le prvi Grajski večer z glasbo in vinom z Vito Mavrič in Janijem Kovačičem. Vreme je bilo na naši strani tudi na koncertu Vlada Kreslina z Malimi bogovi. Zapletlo pa se je pri koncertu Kvatropircev. Dogovorili smo se za nadomestni dan koncerta, to bo 10. avgust,« pravi Voglarjeva.

Koncerti Celeia klasika in predstava Špas teatra so bili prestavljeni v Celjski dom, medtem ko je več koncertov odpadlo tudi na odru pri Vodnem stolpu v soorganizaciji lokala Špital za prjatle. Prestaviti so morali tudi modni reviji Čarobnost mestnih trgov. Vsaka taka sprememba predstavlja precejšen organizacijski zalogaj, opozarjajo v zavodu in dodajajo, da lahko obiskovalci dobijo vrnjeno kupnino za koncerte, če jim spremenjen čas ne ustreza. To lahko storijo tam, kjer so vstopnico kupili, torej v celjskem Ticu ali v okviru sistema Eventim.

Foto: Robi Valenti

 
 

Sledite nam