Kdo je prejel tulipana Novačanovih srečanj?
Kultura
Tipografija

Jubilejna 30. Novačanova srečanja ljubiteljskih gledaliških skupin, ki jih pripravlja Gledališče Zarja Celje, so se sinoči končala. Nagrado tulipan za najboljšo predstavo po oceni občinstva je prejela Predstava Hamleta v vasi Spodnja Mrduša v izvedbi Kulturnega društva Loški oder. Nagrado je prevzel režiser Dejan Spasić.

 Od 20. oktobra se je na Zarjinem odru zvrstilo pet tekmovalnih predstav uveljavljenih slovenskih ljubiteljskih gledališč. Komisija občinstva, ki ji je predsedovala celjska lutkarica Breda Stepan, ni imela lahkega dela, je priznala. Predstave so bile zelo kakovostne in razlike v ocenah majhne. Z oceno 4,52 so skulpturo tulipana, ki je kot nagrada letošnja novost festivala namesto dosedanje plakete, osvojili škofjeloški igralci, ki so uprizorili delo hrvaškega dramatika Iva Brešana. Komisija občinstva je po vsaki predstavi izbrala in nagradila tudi igralko oziroma igralca večera.

Na zaključku festivala je nastopil vsestransko nadarjeni celjski ustvarjalec Miha Firšt s Komedijo o artu, Tokrat se mu je na odru pridružil glasbeni kolega Matija Krečič.

Foto: Nik Jarh

 

Preberite več v Novem tedniku