Stoječi aplavz za mlade glasbenike
Kultura
Tipografija

Po decembrski koncertni gneči se je prileglo, da je Simfonični orkester Glasbene šole Celje pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika svoj novoletni koncert pripravil šele sinoči. Nastop je tako navdušil občinstvo v dvorani Narodnega doma, da je ob koncu s stoječim aplavzom nagradilo glasbenike.

 Orkester, ki ga sestavljajo učenci osnovne stopnje, dijaki umetniške gimnazije glasbene smeri na I. gimnaziji v Celju ter nekdanji dijaki in učenci, je izvedel raznolik repertoar skladb različnih obdobij in stilov. Tako so poslušalci prisluhnili odlomku iz baleta Začarana ljubezen, Libertangu Astorja Piazzolle in zimzelenim slovenskim skladbam. Poseben čar koncertu so dodali izjemni solisti, ki so se pridružili orkestru. Zlasti je navdušil harmonikar Fin Šibli (mentor Tomaž Marčič), saj je kljub mladosti zrelo izvedel skladbo Il Bosco della Musica skladatelja Roberta Molinellija. Aplavz občinstva je nagradil še z glasbenim dodatkom Vivaldijeve Zime iz Štirih letnih časov.

Pevsko sta navdušila Neža Zevnik in Matic Plemenitaš. Koncert so zaokrožili solisti trobentači: Žan Cesar, Aljoša Jurkošek in Dejan Podbregar.

Foto: arhiv Glasbene šole Celje

Sledite nam