V Celju do košarkarskih igrišč v sodelovanju z Dallas Mavericks
Šport
Tipografija

Dallas Mavericks, klub našega asa Luke Dončića, in Mestna občina Celje sta v skupnem projektu obnovila dve košarkarski igrišči v Celju, ki bosta namenjena razvoju mladih celjskih košarkarjev. Dallas Mavericks je v celoti financiral obnovo igrišča Mavs pri Dijaškem domu Celje in sofinanciral obnovo igrišča Dončič na Hudinji.To je prvi tovrstni projekt katerekoli NBA ekipe v Evropi. Obe igrišči so danes predali namenu na slavnostnih dogodkih, ki so se jih udeležili tudi predstavniki kluba iz Dallasa in Košarkarske zveze Slovenije, ki je prav tako pomembno prispevala pri uresničitvi tega projekta.

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je v svojem govoru izrazil navdušenje in ponos, da je slovito NBA moštvo iz Dallasa ob svojem razmišljanju, da bi obnovilo eno od košarkarskih igrišč v Sloveniji, za ta projekt izbralo Celje, kar razume tudi kot priznanje bogati košarkarski tradiciji v našem mestu. Želja kluba iz Dallasa je bila, da bi eno izmed igrišč bilo blizu mestnega središča in v okolju, kjer je veliko dijakov in kot je povedal župan, je igrišče ob dijaškem domu za izpolnitev te želje res najbolj primerno. Klub Dallas Mavericks je v celoti financiral obnovo tega igrišča, ki se imenuje Mavs court in ki ga je za ta namen kot lastnik površine odstopilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Vrednost naložbe je znašala 152 tisoč evrov. Tudi podoba igrišča Mavs, ki so ga odprli dopoldan, simbolizira sodelovanje kluba iz Dallasa in Celja. V sredini igrišča je logo Dallas Mavericks, sedem krogov simbolizira številko 77 Luke Dončića, pod koši so tri celjske zvezde. Obe igrišči sta sestavljeni iz profesionalnih FIBA plošč in košev, z gibljivim stebrom in obročem, celotna površina je obdana s posebno maso.

Čeprav pomeni naložba Dallas Mavericks potrditev bogate košarkarske tradicije v Celju, je pri tem projektu imela pomembno vlogo tudi povezava Luke Dončića s knežjim mestom, kar morda mnogim še ni znano. Luka Dončić se je rodil leta 1999, ko je njegov oče Saša Dončić igral za klub v sosednji občini, Pivovarno Laško, stanoval pa je na Hudinji, v bloku v Ulici Frankolovskih žrtev. Luka je tako kar nekaj časa preživel v našem mestu. (Foto: Andraž Purg - GrupA)

Najbolj brano

Šampion je nastal pred četrt stoletja Šampion je nastal pred četrt stoletja
Petek, 05 Junij 2020 14:42
Pred 25 leti, natančneje 4. maja leta 1995 je nekdanji kapetan Celja in tudi islandskega Vikingurja ...

Preberite več...

Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju Najlepša nagrada za stoletnico nogometa v Celju ...
Četrtek, 23 Julij 2020 07:00
Nogometaši Celja so dosegli največji uspeh v svoji stoletni zgodovini. V zadnji in odločilni tekmi l...

Preberite več...

"Podjetja ne bi prodala, ker čutim poslovno strast otrok" "Podjetja ne bi prodala, ker čutim poslovno strast...
Torek, 18 April 2023 14:43
Celjanka Nataša Berginc je prestopila na manj prijazno stran petdesetih let, energije, idej in poslo...

Preberite več...

Umrl je Dušan Polimac (1953 - 2023) Umrl je Dušan Polimac (1953 - 2023)
Sreda, 12 April 2023 13:44
V 70. letu starosti je umrl Dušan Polimac, zdravnik, ki je pomagal številnim športnikom, klubom in s...

Preberite več...

 
 

Sledite nam