Nedelja, ko je odšel Anza
Šport
Tipografija

Zapustil nas je legendarni celjski nogometaš Ivan Hribernik, ki so ga klicali Anza. Rodil se je 27. decembra leta 1936, umrl je v nedeljo zjutraj. Od njega se bodo svojci in prijatelji poslovili danes (sreda) ob 16.00 na Polzeli.

Dolga leta je bil sinonim za celjski nogomet in za Kladivar. Bil je pravzaprav eden najbolj znanih športnikov v Celju doslej. Na Glaziji, na stadionu ob Ljubljanski cesti, ki ga ni več, se je Kladivar leta 1964 na čelu s Hribernikom po dramatičnih kvalifikacijah uvrstil v 2. jugoslovansko ligo, istega leta pa je celjsko moštvo v Ljubljani presenetilo Olimpijo in postalo slovenski pokalni prvak.

Svojo športno pot je uradno začel in končal pri NK Olimp. Pridružil se mu je kot deček iz Gaberja. „Ko je bil star 50 let, se je odločil, da s soigralci iz malega nogometa odigra sezono na travi v ligi Medobčinske nogometne zveze Celje,“ pravi njegov sin Matjaž. Z leti je Ivan povedal, da je imel ogromno ponudb: Maribor, Dinamo, Crvena zvezda, Hajduk, Sarajevo, Köln, Fortuna Düsseldorf … Hribernik je namreč zbral 11 nastopov za amatersko reprezentanco Jugoslavije (dva neodločena izida z Zahodno Nemčijo) in je bil tudi njen kapetan. „Vsem je odgovarjal, da je Celje zakon in da ga ne bo zapustil,“ se spominja Matjaž.

Ko je bil na višku moči, je le pristal na prestop k Olimpiji, toda med pripravami so ga izdale ...

Preberite več v Novem tedniku

 
 

Sledite nam