Množično testiranje tudi v Občini Laško
Zdravje
Tipografija

Zdravstveni dom Laško bo v sodelovanju z Občino Laško in Civilno zaščito Laško v ponedeljek, 4. januarja, začel množično testiranje prebivalstva na koronavirus s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje bo trajalo vse do petka, 8. januarja, po dnevih pa ga bodo izvedli za prebivalce posameznih krajevnih skupnosti.

Za prebivalce krajevnih skupnosti Laško, Marija Gradec, Rečica in Vrh nad Laškim bo testiranje v dvorani Tri lilije v ponedeljek od 11. do 19. ure in v torek od 8. do 14. ure. Prebivalci KS Rimske Toplice, Sedraž in Zidani Most se bodo lahko testirali v sredo med 9. in 17, uro v osnovni šoli Rimske Toplice, prebivalci Jurkloštra v četrtek, od 11. do 14. ure v tamkajšnji osnovni šoli. V OŠ svoje krajevne skupnosti pa se bodo v petek od 11. do 14. ure lahko testirali tudi prebivalci OŠ v Šentrupertu.

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Laško se na odvzem brisa ni treba naročati in je brezplačen. „Občani lahko preprosto pridejo na določeno mesto, kjer jim bo usposobljeno osebje odvzelo bris. Pri čakanju na odvzem vzorcev za hitro testiranje prosimo občane, da upoštevajo priporočene ukrepe in da nosijo zaščitno masko ter ohranjajo medsebojno razdaljo vsaj dva metra,“ so navedli v ZD Laško.

O rezultatih testiranja bodo udeleženci obveščeni v kratkem času, z sms sporočilom. Vsi, ki se nameravajo udeležiti testiranja naj naj s seboj prinesejo osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja.

„Na testiranje pridite zdravi, brez znakov in simptomov akute okužbe dihal in prebavil. V primeru, da ste bolni ali imate izražene simptome se dogovorite za redno testiranje z osebnim zdravnikom po ustaljeni poti,“ so še pozvali v ZD Laško.

Foto: Andraž Purg - GrupA

Sledite nam