Maska še vedno priporočljiva
Zdravje
Tipografija

Glede na odpravo še zadnjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s covidm-19, so ukrepe v zvezi s tem nekoliko spremenili tudi v Splošni bolnišnici Celje. (SŠol)

Iz bolnišnice so namreč sporočili, da morajo bolniki s sumom na covid-19 in bolniki s potrjeno okužbo še naprej med obravnavo obvezno nositi zaščitne maske. Za ostale bolnike v specialističnih ambulantah pa je to še vedno priporočljivo. V bolnišnici ukinjajo tudi izpolnjevanje epidemiološkega vprašalnika za obiskovalce, medtem ko epidemiološka triaža pred Urgentnim centrom Celje do nadaljnjega ostaja. Informacije o zdravstvenem stanju hospitaliziranih bolnikov pa bodo zdravniki praviloma še vedno posredovali po telefonu.

Obiski bolnikov so zaenkrat dovoljeni dvakrat tedensko, in sicer ob sredah in nedeljah. Omejeni so na dve zdravi osebi, ki lahko pri bolniku ostaneta do 30 minut. Omejitev pa ne velja za kritično bolne in umirajoče, kjer so obiski možni po dogovoru, in za otroke na otroškem oddelku ter ORL oddelku. Slednje lahko hkrati obiščeta oba starša ali skrbnika, ki sta zdrava. Med izjemami so tudi očetje novorojenčkov, ki lahko otroke obiščejo vsak dan.

 

Sledite nam