Zaživel center za krepitev zdravja
Zdravje
Tipografija

V Laškem že od začetka septembra deluje center za krepitev zdravja, minuli teden je ta tudi uradno odprl svoja vrata. Center, ki pomeni nadgradnjo zdravstveno vzgojnega centra in deluje v okviru Zdravstvenega doma Laško, nudi razširjeno dejavnost na področju preventive, več individualnih obravnav posameznikov ter večje število delavnic. Prinesel je tudi štiri nove zaposlitve.

Preventivne dejavnosti, ki jih izvajajo v Centru za krepitev zdravja Laško, so namenjene vsem generacijam občank in občanov Laškega.V njem obiskovalci oziroma uporabniki najdejo več programov, kot so program za krepitev zdravja odraslih, vzgoja za zdravje otrok in mladostnikov, programi promocije ustnega zdravja, preventivni presejalni programi, individualni posveti za krepitev zdravja, programi priprave na porod in starševstvo. »V center lahko pride vsak in se dogovori za pregled pri strokovnjakih - fizioterapevtu, kineziologu, dietetiku, diplomiranih medicinskih sestrah, psihologu. V centru izvajamo tudi različne delavnice,« našteva direktorica Zdravstvenega doma Laško Janja Knapič. V centru za krepitev zdravja je trenutno šest zaposlenih, od tega so štiri nove zaposlitve.

Nov Center za krepitev zdravja v Laškem je prostore dobil v stavbi v Kidričevi ulici 1, kjer je pred tem deloval center za socialno delo. Prostore je Občina Laško temeljito prenovila.

BA

Foto: Andraž Purg