© 2025 NT&RC, d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najnovejše

  • 14. jun 2020

  • 05:26
    1592112434_batagelj_borut_058.jpg

    Iz »korone« v mednarodni arhivski teden

    »Čeprav smo morali nekatere dejavnosti zaradi epidemije koronavirusa začasno ustaviti in precej drugače organizirati delo, ocenjujem, da smo to težavno obdobje kar dobro premostili,« je delovanje Zgodovinskega arhiva Celje (ZAC) v minulih dveh mesecih strnil dr. Borut Batagelj, direktor te ustanove, sicer pa v minulem tednu tudi prejemnik bronastega celjskega grba. Zdaj v ZAC že bolj ali manj delujejo na ustaljen način, pripravljajo nove projekte, prav v tem tednu pa tudi obeležujejo mednarodni arhivski teden.

    05:22
    1592112182_promocijski_spot_-_zdaj_je_čas_moja_slovenija.jpg

    Kje je kulinarični turizem po covidu-19?

    Gastronomski turizem je bil v obdobju koronavirusa na veliki preizkušnji, preživljal je težke čase, enako kot celotna panoga turizma. Rahljanje ukrepov je v zadnjem času omogočilo ponovno odprtje restavracij v celoti, ne le teras, ampak to seveda še zdaleč ne pomeni, da sta se slovenska gastronomija oziroma gastronomski turizem že vrnila v stare tirnice. Posledice epidemije bodo razsežne, okrevanje bo zahtevno in dolgotrajno.


    © 2025 NT&RC, d.o.o.

    Vse pravice pridržane.