Gostinstvo pred največjimi izzivi v zgodovini
Strogi ukrepi v času epidemije so nekatere gostince že pripeljali na rob obupa, saj vsi ne morejo poslovati tako, kot bi si želeli. Za nekatere pa je epidemija izziv, pred katerim ne bodo klonili. Sol na rano že več mesecev zaprtim gostincem je bila pretekli teden informacija, da gostinec lahko kljub koronskim omejitvam sklene pogodbo s podjetjem in izvaja storitve ponujanja hrane ter pijače za to podjetje, s katerim pač ustvari »varen mehurček«. Na nek način tako gostinski lokal postane menza za točno določeno podjetje. A večina gostincev tega sploh ni vedela. Čeprav tudi ljudje komaj čakajo odprtje lokalov, se bodo morda kmalu z žalostjo ustavili pred vrati »svoje gostilne«, kjer so leta in leta »kofetkali«, saj bodo ugotovili, da je lastnik zaradi krize v epidemiji moral zapreti lokal. Takšnih namreč ni malo. Preverili smo tudi, koliko natakarjev in kuharjev se je na Celjskem znašlo na zavodu za zaposlovanje. Številke niso nizke. (SIMONA ŠOLINIČ, JANJA INTIHAR)