Ptice miru so poletele v središču Celja
Družba
Tipografija

»Pomagajmo graditi svet, ki ne bo ujet v ekran in bo zazrt v svetel dan.« To je bila tema letošnje prireditve Pozdrav ptic miru, ki jo je OŠ Lava izpeljala dopoldne v središču Celja.

 

 Že devetnajsto leto je šola skupaj s svojimi učenci, učitelji in gosti izvedla projekte, ki nosi nosi sporočilo o pomenu miru, prijateljstva, sodelovanja, strpnosti ...

Na trgih v mestu so učenci pripravili delavnice na letošnjo temo, medtem ko so se na odru na zvezdi vrstile glasbene in plesne točke učencev OŠ Lava in iz drugih šol.

Letošnja častna gostja je bila mag. Tatjana Bobnar, svetovalka predsednice Republike Slovenije za človekovo varnost, ki je zbranim prebrala poslanico predsednice Nataše Pirc Musar. V imenu MOC je udeležene na prireditvi pozdravila podžupanja Saša Kundih.

Ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko, ki je pred skoraj dvema desetletjema zasnovala to pozitivno in edinstveno prireditev, je obema govornicama izročila letošnjo poslanico ptic miru, ki so jo sestavili učenci 9. razreda in pravi takole: »Ustvarimo svet za človeka prihodnosti, odprimo srce, prisluhnimo drug drugemu, bodimo pristni – umetna inteligenca tega ne zmore.« Poslanico je prejela tudi naša medijska hiša v zahvalo za vsakoletno podporo pri pripravi prireditve.

Foto: Andraž Purg, TC