Začeli so se sejmi rabljene smučarske opreme
Družba
Tipografija

Konec tedna je najvišje predele naše regije že pobelil sneg. V zimski idili so lahko pohodniki uživali na Rogli in Smrekovcu. Sezona zimskih športov je torej tik pred vrati in s tem tudi čas za pregled opreme. Ena od priljubljenih možnosti za nakup oziroma menjavo opreme so smučarski sejmi oziroma sejmi rabljene smučarske opreme, ki jih v večjih krajih po vsej Sloveniji organizirajo smučarski klubi ali športna društva.

Konec tedna bodo tudi po naši regiji prvi smučarski sejmi. Drugi del bo sledil zadnji novembrski konec tedna. Preverili smo, kje vse po naši regiji boste lahko tako prodajali oziroma kupovali rabljeno opremo.

Že ta konec tedna

CELJE – Med večje smučarske sejme v naši regiji zagotovo spada celjski. V organizaciji Smučarskega društva Snežak Celje bo od petka, 17. 11., do nedelje, 19. 11., v Dvorani Golovec v hali A. Prodajali oziroma kupovali boste lahko smuči (alpske, turne, tekaške), smučarske palice, čevlje, čelade in drsalke. Druge opreme organizator ne bo sprejemal. Pri tem vse obiskovalce seznanja, da bo sprejemal samo čisto, nepoškodovano, ohranjeno in za nadaljnjo uporabo varno opremo. Ob oddaji bo treba plačati varščino, in sicer za prodajno vrednost opreme. Do vrednosti 50 evrov ta znaša evro, med 51 in 100 evrov dva evra in nad 101 evro 5 evrov.

PREBOLD – Ta konec tedna (od petka do nedelje) bo sejem tudi v Preboldu, kjer tovrsten dogodek že vrsto let pripravlja domači smučarski klub. Prizorišče bo v telovadnici OŠ Prebold.

LUČE – V soboto, 18. 11., in nedeljo, 19. 11., bo smučarski sejem v tamkajšnjem gasilskem domu. Organiziral ga bo Smučarski klub Luče.

Vrača se po več letih

ŽALEC – V ta osrednji spodnjesavinjski kraj se sejem rabljene zimske opreme vrača po nekajletnem premoru. Smučarski klub Gozdnik Žalec ga bo pripravil v petek, 23. 11., soboto, 24. 11., in nedeljo, 25. 11., v telovadnici v zgradbi UPI – ljudske univerze Žalec.

VRANSKO – Sejem smučarske opreme bodo združili z adventno tržnico. Praznična ponudba na stojnicah v Športni dvorani Vransko bo v soboto, 25. 11., in nedeljo, 26. 11. Organizator je Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko.

VELENJE – Ta konec tedna bo sejem zimske športne opreme tudi v Rdeči dvorani. Začel se bo v petek in končal v nedeljo. V organizaciji Smučarskega kluba Velenje boste lahko po dostopnih cenah kupili ali prodali rabljeno smučarsko in drugo športno opremo. (Foto: arhiv NT/Sherpa)