Nov prireditveni prostor in gasilski dom
Družba
Tipografija

Občina Šentjur bo na mestu starega župnijskega gospodarskega poslopja v bližini Župnijske cerkve sv. Jurija zgradila novo stavbo, namenjeno turističnim vsebinam. Za naložbo, vredno skoraj 840 tisoč evrov, je na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobila 350 tisoč evrov sofinanciranja. Na Planini pri Sevnici pa pričakujejo nov gasilski dom. Denar za naložbo bodo prispevali tamkajšnje gasilsko društvo, občina ter sponzorji in donatorji.

 

Občina želi z novo leseno stavbo v Zgornjem trgu, ki naj bi bila zgrajena do konca avgusta prihodnje leto, prispevati k njegovi urejenosti. Ker gre za staro trško jedro, mora občina glede na navodila Zavoda za varstvo kulturne dediščine ohraniti veduto obstoječe zgradbe. V leseni novogradnji bo uredila vstopno točko za turiste, stavba bo primerna tudi za različne prireditve, kot je na primer Šentjurjevo. Obiskovalci bodo lahko v obnovljeni stavbi s pomočjo digitalne tehnologije med drugim spoznavali preteklost Zgornjega trga.

Ker se gasilci na Planini pri Sevnici soočajo s prostorsko stisko, pa bo PGD Planina pri Sevnici v sodelovanju z občino na zemljišču vzhodno od regionalne ceste Boštanj-Planina zgradilo nov gasilski dom. Slednji bo imel med drugim garaže za gasilska vozila, spremljevalne tehnične prostore, pisarne ter večnamensko dvorano, ki bo namenjena tudi širši javnosti. Gradnja doma, katere pogodbena vrednost znaša 1,2 milijona evrov, naj bi bila končana do konca prihodnjega leta.

Foto: arhiv Občine Šentjur

 

 
 

Sledite nam