Dvajset let za soncem v temi
Družba
Tipografija

Združenje prijateljev slepih Slovenije s sedežem v Celju v letošnjem letu praznuje dvajset let delovanja. Jubilej so obeležili z dobrodelno prireditvijo Dvajset let z roko v roki za soncem v temi, na kateri so nastopila zveneča imena - Andrej Šifrer, Ditka, Tilen Artač, citrarka Tanja Lončar in pevka Mateja Jan.

Osnovno poslanstvo združenja je ozaveščanje videčih o slepoti in slepih ter pomoč slepim in slabovidnim pri njihovem vključevanju v širšo družbo ter pri njihovem kulturnem in športnem udejstvovanju. V združenju opozarjajo tudi na krivice, ki se dogajajo slepim in slabovidnim. Izdajajo tudi različna literarna dela in strokovne publikacije.

 

Kljub temu, da ima Združenje prijateljev slepih Slovenije status humanitarne organizacije, je odvisno predvsem od donatorjev in sredstev, ki jih prejme na razpisih Mestne občine Celje. Zato bodo prostovoljni prispevki, zbrani na tokratni prireditvi, združenju v veliko pomoč pri njegovem nadaljnjemu delovanju in pri ohranitvi delovnega mesta slepi osebi.

 

V združenju so hvaležni vsakomur, ki jim na kakršen koli način pomaga pri delovanju, odpravljanju oziroma zmanjševanju ovir, s katerimi se srečujej slepi, in pri ozaveščanju javnosti o slepoti in slepih. Vsem so na prireditvi izročili tudi zahvale. Za »nesebično pomoč, podporo in sodelovanje« na prehojeni dvajsetletni poti delovanja združenja sta zahvali prejela tudi Novi tednik in Radio Celje.

 

BA

 

 

 

 
 

Sledite nam