V Celju vrata odprla popolnoma prenovljena trgovina Eurospin
Gospodarstvo
Tipografija

Njeno odprtje je bilo prejšnji četrtek, 22. septembra. Zadovoljni kupci so lahko že na dan odprtja uživali v izjemnih akcijskih ugodnostih, ki so jih za svoje zveste kupce pripravili v prenovljeni trgovini Eurospin Celje. S tem so kupcem dokazali, da je trgovina, ki je po prenovi še bolj bogato obložena, večja in trajnostno naravnana, ohranila kakovostno ponudbo živilskih in neživilskih izdelkov po ugodnih cenah.

Na dan odprtja so imeli posebne akcije na neživilske izdelke, ki so jih obiskovalci kar hitro razgrabili in pokupili, medtem ko so lahko kupci z vrtenjem kolesa sreče prejeli brezplačen Eurospinov darilni bon ali katerega od artiklov Eurospinovih blagovnih znamk. Slavnostni trak sta prerezala izvršni direktor Eurospin EKO Matjaž Komar in generalni direktor podjetja Francesco Fergnani.

Po besedah vodje prodaje v podjetju Eurospin EKO Boruta Švare je prenovljeno trgovino vredno obiskati predvsem zaradi prednosti, ki jih nudi kupcem. Bistvo prenove je strankam polepšati nakupovalno izkušnjo, kar so dosegli z novim formatom trgovine. Osvežili so tako zunanjo kot notranjo podobo. Poslovalnica se ponaša s sodobno trgovinsko opremo, širšimi nakupovalnimi ulicami, z večjimi prostori, namenjenimi oddelkom svežih proizvodov, in optimalno osvetlitvijo.

Podjetje Eurospin EKO je lani odkupilo prostor svoje trgovine v Celju, ki ga je imelo pred tem v najemu. Ker je bila trgovina že dotrajana in ni več zadoščala sodobnim Eurospinovim standardom, so se odločili za celovito prenovo. S tem so želeli kupcem ponuditi novo in sodobnejšo trgovino, kar jim je tudi uspelo.

Popolnoma prenovljena trgovina na Dečkovi cesti 41 se ponaša s številnimi prednostmi in novostmi. Med prenovo so prodajni prostor povečali z 840 m² na 1.080 m² ter dodali 33 dodatnih parkirnih mest. Skupaj jih je zdaj 88. V luči varovanja okolja in trendov trajnostnega poslovanja ima trgovina po prenovi fasade in vgradnji novih oken večjo toplotno ter zvočno izolativnost. Nova LED razsvetljava omogoča še boljši pregled nad izdelki lastnih blagovnih znamk visoke kakovosti, širše nakupovalne ulice pa zagotavljajo prijetnejšo izkušnjo nakupa. Treba je poudariti tudi bolj trajnosten način hlajenja živil, saj so hladilni sistemi opremljeni brez freona.

Celjski Eurospin je ena izmed samozadostnih trgovin podjetja s sistemi za daljinsko upravljanje in nadziranje. Sončne celice na strehi trgovine namreč proizvajajo dovolj dnevne energije, ki jo stavba potrebuje za svoje operativno delovanje. Dodatno bo kmalu poskrbljeno tudi za lastnike električnih vozil, saj bo po prenovi parkirišče opremljeno s polnilnicami za polnjenje električnih vozil.

Skupni stroški prenove so vključno s trgovinsko opremo znašali približno 2,7 milijona evrov, obnova pa je trajala štiri mesece. V tem času je bila trgovina zaprta dva meseca.

Letos mineva 18 let od prve Eurospinove trgovine v Sloveniji in uspešno trgovsko podjetje je doma že skoraj v vsakem večjem slovenskem kraju. Zadnja pridobitev je popolnoma prenovljena trgovina v Celju. Družba Eurospin je sicer največji italijanski diskont z več kot 1.200 prodajnimi mesti v Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Je ena redkih gospodarskih družb v panogi trgovinskih verig, ki se nenehno širi in si prizadeva ustvarjati vedno bolj razvejano mrežo prodajnih mest na tem ozemlju. Podjetje zaposluje več kot 700 ljudi. 

Sledite nam