Adijo, Rio!
Gospodarstvo
Tipografija

Celjani so izgubili še eno legendarno prodajalno v središču mesta. Mercator je zaprl svojo živilsko trgovino Rio v Prešernovi ulici. Od ponedeljka, 6. maja, je ni več.

V Mercatorju pravijo, da je odločitev o zaprtju trgovine »posledica več dejavnikov«, katerih, ne navajajo. Poudarjajo, da nihče od zaposlenih ne bo izgubil delovnega mesta, prerazporedili jih bodo v svoje bližnje enote. V trgovini trenutno dela šest prodajalk, od tega je ena v daljšem bolniškem staležu, dve imata polovični delovni čas. V Mercatorju tudi pravijo, da končne rešitve o tem, kaj bodo z nepremičnino, še niso sprejeli. Trgovina ima 208 kvadratnih metrov prodajnih površin in 132 kvadratnih metrov skladiščnih prostorov.

Rio je bil ena prvih prodajaln v središču Celja. Trgovska družba Center jo je odprla davnega leta 1950. V svoji več desetletij dolgi zgodovini je Rio zamenjal več lastnikov. Najprej je s celotnim podjetjem Center konec devetdesetih let pristal v lasti velenjske Ere, ki je nato leta 2005 svojo trgovinsko dejavnost prodala Mercatorju. (Foto: IJ)

 
 

Sledite nam