Dijak napadel učiteljico
Kronika
Tipografija

Kriminalisti PU Celje preiskujejo primer v Šolskem centru Celje, kjer naj bi mladoletni dijak napadel eno izmed učiteljic. Ta naj ne bi bila hudo poškodovana. Šlo naj bi za Srednjo šolo za kemijo, elektrotehniko in računalništvo. (SŠol, Foto: SHERPA)

Do napada naj bi prišlo zatem, ko naj bi učenec dobil nezadostno oceno pri pouku. Po neuradnih podatkih naj bi dijak učiteljico napadel s škarjami. 

"Res je, uporabil je škarje. Nenadoma je planil na učiteljico. Sošolci so zelo trezno in zrelo odreagirali, ustavili dijaka, da se ne bi zadeva končala še kako drugače in pomagali učiteljici. Šola je takoj obvestila policijo in začela s postopki, ki so nujni v tovrstnih primerih. Poklicali smo tudi starše. Gre za dijaka, ki nikoli ni bil problematičen in doslej ni bilo težav z njim, zato smo še toliko bolj presenečeni in šokirani,« nam je dejal direktor Šolskega centra Celje Mojmir Klovar.

Na policiji so bili o okoliščinah primera dokaj skopi: »V okviru spoštovanja določil varstva osebnih podatkov, kot tudi varovanja integritete mladoletnikov ter nenazadnje spoštovanja določil 287. člena Kazenskega zakonika RS, vam lahko v zvezi vaših vprašanj odgovorimo zgolj to, da smo bili danes dopoldne obveščeni, da naj bi na eni od srednjih šol na območju Policijske uprave Celje, mladoletni dijak lažje poškodoval profesorico. Z udeleženimi osebami smo opravili razgovore in nadaljujemo z zbiranjem obvestil. Dodajamo, da policisti na podlagi prijav in kakršnihkoli informacij o sumu storitve kaznivih dejanj, vedno zberemo vsa potrebna obvestila, se povežemo pristojnimi institucijami ter strokovnjaki in ustrezno ukrepamo. O vseh ugotovitvah seznanjamo pristojno državno tožilstvo.«

To je že tretji odmevnejši primer nasilja letos na Celjskem. Naj spomnimo, da je v prvih dneh letošnjega leta v domu upokojencev v Preboldu prišlo do dogodka, v katerem je 64-letni stanovalec z nožem poškodoval 71-letnega sostanovalca.

V omenjenem primeru policisti zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja poskus umora.

Policija pa še vedno išče 35-letnika moškega, ki je v soboto dopoldne v Celju zabodel 38-letnega moškega. Dogodek se je zgodil na pešpoti ob železnici, med Vojkovo ulico in stanovanjskim naseljem Plava laguna. Med moškima je prišlo do naključnega prepira, ki je prerasel v pretep, pri čemer je 35-letni osumljenec z nožem zabodel drugega moškega in ga huje poškodoval.

Najbolj brano

Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi Pri Ljubnem v nesreči umrli dve osebi
Sreda, 03 Junij 2020 21:51
Danes, okoli 16.30 ure, se je na območju Ljubnega ob Savinji zgodila tragična prometna nesreča,v kat...

Preberite več...

Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih Celjska policija preiskuje domnevni incident na petkovih protestih...
Sobota, 13 Junij 2020 19:17
Na PU Celje so danes potrdili, da policisti preiskujejo incident, ki naj bi se zgodil na petkovih pr...

Preberite več...

Žalski policisti rešili lisičko Žalski policisti rešili lisičko
Torek, 02 Junij 2020 14:37
Žalski policisti so v ponedeljek popoldne na območju občine Tabor rešili lisičko. Na terenu so polic...

Preberite več...

Pogrešajo ga od včeraj Pogrešajo ga od včeraj
Četrtek, 04 Junij 2020 18:04
Od včeraj, 3. junija 2020, je pogrešan 82-letni Milan Špec iz Žalca.

Preberite več...

Sledite nam